I samarbete med Vegonade
Hej hörrni!
Vegonaderna är inte bara bra för att göra burgare och pastarätter utan också väldigt bra för att lyfta smakerna i olika grönsaksrätter! I den här stuvade grönkålssalladen som passar perfekt till julbordet så använder jag bara en påse Vegonade Arizona och ett paket saffran för att ge alla smaker i den här fantastiskt goda stuvningen, som om du tillagar den så här med kikärtor ärligt talat räcker nog som en rätt i sig också!
Julen är ett perfekt tillfälle för att svulla i fantstiska kryddor och i vintergrönsaker och jag tänkte att jag ville skapa en ny rätt till julbordet som tog vara på det bästa av bägge. Saffran och grönkål funkar hur bra som helst i hopp och när de får koka så här i ungefär en halvtimme i havregrädde och vegonade så blir det otroligt gott.
Vegonade Arizona har en lätt rökig och het grundsmak, utöver att den är rik på fett, salt och umami och det funkar otroligt bra tillsammans med saffran och grönkål. Grönkålen behöver verkligen lite fett för att komma till sin rätt och saffran och chili är en match made in heaven. Vill du så kan du ha i lite extra chiliflakes för att göra rätten ännu vuxnare, men den blir fint kryddig ändå!
Vegonaderna finns i sortimentet hos de flesta stora butikskedjorna, och om din lokala butik inte har tagit in dem ännu så kan du be dem göra det! De brukar ta in det mesta man ber om 🙂
God jul!