fbpx

Saffransstuvad grönkål

I samarbete med Vegonade

Hej hörrni!

Vegonaderna är inte bara bra för att göra burgare och pastarätter utan också väldigt bra för att lyfta smakerna i olika grönsaksrätter! I den här stuvade grönkålssalladen som passar perfekt till julbordet så använder jag bara en påse Vegonade Arizona och ett paket saffran för att ge alla smaker i den här fantastiskt goda stuvningen, som om du tillagar den så här med kikärtor ärligt talat räcker nog som en rätt i sig också!

Julen är ett perfekt tillfälle för att svulla i fantstiska kryddor och i vintergrönsaker och jag tänkte att jag ville skapa en ny rätt till julbordet som tog vara på det bästa av bägge. Saffran och grönkål funkar hur bra som helst i hopp och när de får koka så här i ungefär en halvtimme i havregrädde och vegonade så blir det otroligt gott.

Vegonade Arizona har en lätt rökig och het grundsmak, utöver att den är rik på fett, salt och umami och det funkar otroligt bra tillsammans med saffran och grönkål. Grönkålen behöver verkligen lite fett för att komma till sin rätt och saffran och chili är en match made in heaven. Vill du så kan du ha i lite extra chiliflakes för att göra rätten ännu vuxnare, men den blir fint kryddig ändå!

Vegonaderna finns i sortimentet hos de flesta stora butikskedjorna, och om din lokala butik inte har tagit in dem ännu så kan du be dem göra det! De brukar ta in det mesta man ber om 🙂

God jul!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med rotsakschips och kikärtor
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!