fbpx

Scandics stora sommarburgare blir vegansk!

*I samarbete med Scandic Hotels*

Hej!

I fredags hade jag äran och nöjet att sitta med i juryn för Scandic Beyond Burger Challenge där kockar från Scandics alla hotellrestauranger i landet hade fått chansen att tävla om att ta fram sommarens signaturburgare som kommer att serveras på alla deras restauranger.

Fyra burgare hade tagit sig hela vägen fram till finalen och tillsammans med bland annat Scandics Sverigechef Peter Jangbratt, deras food & beveragechef Thomas Frankl och tidningen Vegos chefredaktör Mattias Kristiansson så fick jag och glädjen att käka oss igenom dem alla fyra och bedöma dem.

Vinnaren var riktigt imponerande! Jag tror att ni kommer att gilla den rejält när den dyker upp ute i landet. Det första jag tänkte när den kom ut att den där kan ju knappast vara vegansk. Den dräller ju av ost..!

Men tji fick jag (och det var väl tur det?) för Johan Klässbo från Scandic Klarälven i Karlstad hade lyckats få till en helt sjukt grym ostsås baserad på violifeost, havrefraiche och stekt lök som bara drällde över hela burgaren. Tillsammans med en slaw på syrlig scharlottenlök och krispiga friterade pankosmulor fick den hela juryn på fall och vann med motivationen:

”En svulstig burgare som lyfter bilden av vego och växtbaserat till något som attraherar alla”.

Vinnaren, Johan Klässbo bredvid sin prischeck på en matresa i Europa!

Det är inte första gången som Scandic har en tävling för att ta fram receptet på sommarens specialburgare för hotellkedjan, men det ÄR första gången som de satsar på att lyfta fram en helt vegansk burgare som sommarburgare. Vanligtvis är detta den mest sålda rätten på hela Scandics meny under sommaren och det är otroligt coolt att de därför väljer att istället lyfta fram en helt vegansk burgare. Det kommer nog att få väldigt många fler människor att testa något nytt i sommar. Hatten av till Scandic för att ni vågar lyfta vego!

Burgaren kommer att finnas som kampanjburgare på alla Scandics Hotell i Sverige mellan midsommar och slutet av augusti i sommar.

Det var en ära att få vara er gästdomare. Lycka till framöver!

Läs mer om satsningen här i Scandics eget pressmeddelande.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!