fbpx

Southern Fried Tofu

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

Hej!

Här hörrni! Har ni ett recept som jag har velat laga hur länge som helst, men av någon anledning inte lyckats med att ta mig för förren nu. Jag antar att hela grejen med att behöva frysa och tina tofun så många gånger gjort att jag dragit mig för det, men jag måste säga att jag inte riktigt fattar vad jag tyckte var så jobbigt nu när jag faktiskt gjort det. Om man lägger tofun i vattenbad går det superfort att tina den, och om man bara planerar någon dag i förväg så kräver det ju faktiskt ingen tid alls att bara ta ut något ur frysen och stoppa in det igen ett tag senare.

För alltså, hur gott blev inte det här? Dipsåsen gjord på Tabasco@ Habanero, Kikkomansoja, lime och ketchup var dessutom kanske någon av det godaste jag svängt ihop ever! Ett måste till allt möjligt skulle jag vilja hävda. Ni måste testa!

Tabasco® Habanero som fick smaksätta både marinaden till tofun och dipåsåsen är en av Tabascos hetare såser, med mer sting än den vanliga, men fortfarande samma härliga syra och smak från fermenteringen av chilifrukterna som man ju älskar med Tabasco®. Colman’s senapspulver är en fruktansvärt bra grund i olika kryddblandningar som här och ger hetta samt umami till allt du använder den i. Tillsammans lyfter de verkligen den här southern fried style tofun till skyarna!

Att trippelfrysa tofu på det här sättet förändrar texturen på den helt och hållet. När vattnet i tofun fryser så kristallliseras det och ”förstör” texturen på tofun, samt separerar från tofun. Kvar får du en mycket fastare och mer fibrös tofu, som när du upprepar proceduren nästan påminner lite om kött i sin trådighet. Att vätskan separerar från tofun gör också att det blir mycket lättare att pressa ut den, vilket lämnar enormt mycket mer utrymme för marinad att sugas upp.

Allt som allt är trippelfryst tofu helt enkelt den perfekta råvaran att göra vegansk southern fried chicken av! Ni måste testa!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!