fbpx

Spröd Pitadröm

Gästrecept från Hanne-Lene Dahlgren

Hej

Idag har jag ett roligt gästspel här på bloggen! Det är en av Norges skarpast lysande vegostjärnor Hanne-Lene Dahlgren som bidrar med ett av sina absolut populäraste recept från sin blogg och sitt matprogram på norska Matkanalen, en kabel-TV kanal som påminner om amerikanska The Food Network.

Hanne-Lene släppte en vegetarisk kokbok förra året som låg hela 23 veckor på bästsäljarlistan och blev bäst säljande kokbok under våren 2019 i hela Norge! Den heter ”En Skikkelig Digg Kokebok” och jag har fått förklarat för mig att det typ nästan lite skulle kunna översättas till ”en riktigt schysst kokbok”, dvs inte allt för långt ifrån Jävligt Gott! Vi har väldig liknande matfilosofi i det att vi bägge vill laga mat för köttälskare och omvända dem genom att helt enkelt visa på hur gott och enkelt det kan vara. Man skulle nästan kunna säga att jag gått och hittat mig en norsk tvilling!

Vi träffades första gången på EAT Forum konferensen här i Stockholm förra våren och har sedan dess haft en den kontakt och funderat på vad vi skulle kunna hitta på tillsammans. Som ett första steg tänkte vi därför att vi skulle göra några gästspel hos respektive blogg, så vi hjälper varandra att presenteras i den andres land!

Ni hittar mer om Hanne-Lene och hennes äventyr på hennes blogg, instagram samt på Matkanalen.tv.

Receptet hon gästar med är en storfavorit från hennes Matprogram! Ni hittar filmen på där hon lagar rätten här nedanför och sedan kommer det översatta receptet (hoppas jag fick allt rätt!)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Pitabröd med rostade kikärtor och avocadokräm
Relaterade taggar:Hanne-Lene Dahlgren, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!