Hej!
En av julens alla klassiska smaker är den av kål av alla de slag. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål! Jag tror inte att jag är den enda som har en lite dubbel relation till den gröna lilla krabaten, efter att ha blivit itrugad den någon gång för mycket som barn. Och jag ska vara helt ärlig – det är fortfarande inte min favoritkål. Den har en viss beska som inte är helt enkel att hantera, men som – om den hanteras på rätt sätt – blir fantastisk!
Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna; sött, surt, salt, beskt och umami är ju verkligen nyckeln till att kunna laga god mat. Och här använder vi de andra fyra smakerna hejvilt för att balansera upp kålens beska och leverera en sjukt god sallad.
Testa vettja!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂