fbpx

Stort test av Felix nya vego färdigrätter!

IMG_0824 (1)
Vegokoll och Tidningen Vego fotar frenetiskt Coconut Bean Curryn. 😀

Hej!
De senaste fyra dagarna har jag legat i hårdtestning av Felix Veggie, de fyra nya vegetariska och veganska färdigrätterna från Felix, och här kommer domen!
Jag brukar verkligen VÄLDIGT sällan käka färdigmat av det här slaget annars. Till väldigt stor del för att jag helt enkelt aldrig skaffade mig vanan i och med att jag varit vego hela mitt vuxna liv och det aldrig funnits något gott att köpa. Falafel Marrakesh är supertrist, och jag räknar liksom inte fryspizza (för det har jag ätit massor av). Men, när Felix hörde av sig och undrade om jag ville testa dessa så svarade jag ja på stört. För även om jag inte har vanan inne, så är det en produkt som behövs. Om fler ska vilja/kunna äta vego så måste det vara så enkelt som möjligt. Du ska kunna vara lat/stressad/trött och ha alternativet att käka hyfsat okej mat även om du inte vill äta djur. Så en applåd för Felix!
IMG_0919
Halloumi Hot Pot är en kokosnöt och myntadoftande gryta som serveras med ris. Det är dock ganska lite ost, så den gjorde inte jättestort intryck enligt mig. Rätterna funkar dock väldigt fint som en snabblunch i sin lilla låda. Det är bara att värma, röra och äta!

Men, till den stora frågan då. Hur smakade det?
Gott! Jag är faktiskt mycket positivt överraskad. Alla fyra färdigrätterna är riktigt goda. Halloumi Hot Pot och Mexican Rice Bowl är lakto-ovo vegetariska och Coconut Bean Curry och Chipotle Chili är veganska. Smakmässigt är det ingen skillnad alls på kvalitén mellan de veganska och de lakto-ovo vegetariska rätterna. De är dock allesammans grytor som serveras i en enda stor skål tillsammans med sina kolhydrater, och de är alla typ bönbaserade, så variationen ligger egentligen främst i kryddningen.

Bäst tyckte jag om Mexican Rice Bowl. Den var ganska stark, fick en fin konsistens av tomatsåsen och osten som blandades och var överlag bara jättegod. Näst bäst var Coconut Bean Curryn som hade en supersmarrig gröncurrykryddning. Chipotlen serverades med potatis, vilket jag kanske inte hade valt som alternativ och Halloumi Hot Pot var lite som en snäppet mjäkigare variant av Bean Curryn, fast med ost, vilket kändes lite onödigt när den veganska curryn var godare!
IMG_0963
Coconut Bean Curry kom som nummer två på min lista. Här med lite stekt Oumph och lite grönt. Då blev det en riktigt smarrig middag!

Alla fyra rätterna gör sig fint ätna direkt ut ur skålen som de kommer i, men de lyfter verkligen rejält om man tar sig tiden till att till exempel steka lite oumph vid sidan av och riva över lite koriander eller persilja. Då blir det ju inte riktigt färdigrätter, men å andra sidan lyfts de plötsligt upp och blir riktigt fullvärdiga middagsalternativ. Jag käkade dem både idag och igår med oumph till middag och kände mig inte alls missnöjd.
Så, allt som allt, en mycket lyckad satsning av Felix, och en stor och god present till alla oss hungriga och stressade vardagsvegos!
IMG_0827
Chipotle Chilin var faktiskt inte så värst stark, men smakade gott av den rökiga chipotlen. Däremot så var det väldigt mycket potatis och morot i den, vilket jag tyckte gav den en ganska trist konsistens. Inget jag kommer köpa igen.

IMG_0882
Och här har vi vinnaren! Som ni kan ses öppnas i videon här ovan. Riktigt smarrig, kryddig och med god och krämig ost i, för oss som gillar sånt. Den här KOMMER jag köpa igen!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!