fbpx

Stort test av Max nya vegoburgare

IMG_0595
Hej!
Äntligen lyckades jag ta mig i kragen och knalla förbi MAX för att testa deras nya, enormt megahypade vegoburgarmeny. Det här är domen.
På ett sätt tror jag att det kan ha varit bra att jag faktiskt väntade två veckor med att testa burgarna. Hypen finns fortfarande kvar, men jag skulle nog vilja säga att den är snäppet mer nyanserad nu än den var dagen för smyglanseringen som jag var inbjuden till, men missade, för två veckor sedan. Det var dagen innan lanseringen, och när Matgeek (förövrigt fett kompetent och bra snubbe!) la ut en sexminuters recensionsvideo så fick den 12 000 views på några timmar och the buzz was on! En oumphburgare! Och en Halloumiburgare!! Damn, MAX!
Sen kom dagen för lanseringen och alla vegofacebookgrupper fylldes till bredden av bilder på vegoburgare från verkligheten. De var så klart fett mycket mindre snygga (som även mina, som ni kan se på bilderna), och väldigt mycket mer varierande i kvalitet (det är ju bara tre bitar oumph på den här burgaren!) än de som levererats på pressträffen, men det samlade konsensuset var ändå att MAX hade lyckats med något stort här. Så jag kände mig beredd på lite vad som helst nu när det var dags att testa själv.

IMG_0617
Brorsan å hans skägg.

Men  den viktigaste frågan för mig kvarstod. Hur skulle dessa nya snabbmatsvegoburgare stå sig i den verkliga konkurrensen? Har MAX faktiskt lyckats leverera ett gäng burgare värdiga av att ta sig in på listan över #sthlmsbestvegoburger?
Igår fick jag svaret. Jag och brorsan (också vego sedan typ 12 år, varav 3 som vegan, men ej längre), laddade upp med en riktig sen lunch och köpte på oss de tre största nyheterna. Halloumiburgaren, BBQ Sandwich och Crispy Mexican, med tre olika tillbehör; lökringar, vanliga pommes och chili cheese fries.
Vi delade varje burgare på mitten och åt en halva var i taget, kritiskt granskande och smaskandes. Det här var våra omdömen:
IMG_0602
Man kan konstatera att MAX styrka inte är att servera burgare som liknar dem på produktbilderna…

IMG_0605
Först ut, Halloumiburgaren:
Vi hade bägge stora förväntningar. Hallå – halloumi liksom? Vegetarianernas bacon?! Varför har det tagit sån jävla tid att klämma fram en halloumiburgare på någon av de stora kedjorna? Ingen aning. Det är wierd, men nu är den första här.
Tyvärr så var den faktiskt lite av en besvikelse. Inte på grund av halloumin, utan på grund av resten. Vi var bägge överens om att tillbehören på resten av burgaren var onödigt tråkiga och fantasilösa. Rödlök, sallad, och en mild dressing toppades med en massa bostongurka. Och det var typ it. Så visst, fett värd att käka pga halloumi, men det fanns mycket mer potential att hämta här! In med lite guacamole och lite chili. Kolla på Phil’s Burgers halloumiburgare, eller min egen, till exempel. Där snackar vi!
2.5 av 5 burgare får den av mig på #sthlmsbestvegoburgare-skalan. Men, i snabbmatsburgarsammanhang så är den lugnt den tredje godaste burgaren jag ätit. 
IMG_0604
Eller i att fördela ingredienserna jämt på sina burgare. 😉

IMG_0609
Andra ut, Crispy Mexican:

Crispy Mexican skulle kunna beskrivas som en upphottad variant av de stora snabbmatburgerkedjornas vanliga grönsaksburgare. En krispigare och kryddigare grönsaks/bönbiff med en kryddig majonnäs och pepperjack-ost på. Man skulle kunna säga att MAX helt enkelt lyssnat på kritiken mot det gamla Greenmålet och gett oss precis vad vi ville ha – samma grej, fast mer smak och med ost (vad är grejen med att alla har antagit att vegos hatar kryddor och ost? Vi älskar kryddor och ost. Varför tror ni det finns vegoost, eller ens något som heter lakto-ovo-vegetarianer, samt hela det asiatiska köket?).
Det är svårt att säga om det här var lite av ett måndagsex, eller inte, men tyvärr så tyckte både jag och brorsan att biffen dock var FÖR knaprig och hårdfriterad. Den blev liksom lite seg och trist. God, men inget jag skulle köpa frivilligt i jämförelse med de andra två burgarna på menyn. Jag har å andra sidan aldrig varit ett fan av de vanliga grönsaksburgarna på varken MAX, BK eller Donken.
1,5 av 5 burgare, men fortfarande bättre än allt det gamla.
IMG_0603
Sämst bild, jag vet…

IMG_0614
Sist ut, BBQ Sandwich:
Nu jävlar snackar vi. Egentligen skulle jag inte kalla detta en hamburgare i ordets verkliga bemärkelse. Det är ju defacto en Pulled Oumph macka, och den heter ju också just BBQ Sandwich. Men va fan, det är okej. För det här mina vänner. Det här är THE SHIET.
Dels, den är vegansk. Bara det. TACK MAX. För att ni just gjort det fett mycket lättare att käka djurfritt i hela landet, på fyllan, och på vägen. Tack!
Och dels, den är fett jävla god alltså. Tack Oumph för att ni gjort något så smarrigt, och sen lyckats pracka på det på halva jävla Sverige! Oumphen levererar tuggmotstånd, och MAX har tagit fram en söt och rökig BBQsås som passar perfekt tillsammans med vegomajonnäsen. Kronan på verket är den inlagda jalapenon som tillsammans med knastrig sallad och rödlök ger både riktigt bra hetta och ytterligare textur.
Vissa har klagat på att den skulle vara FÖR het, men i min värld går det knappt, så den var en riktig hit.
Här snackar vi en riktigt bra burgare helt enkelt. Så bra att jag kommer att strunta i att den inte är en vanlig burgare.
Allt som allt, inräknat priset, tillbehören (köp för guds skull chili cheese fries för 20:- extra, så sjuuuukt gott! Dock ej vegan…), tillgängligheten, smaken, konsistensen och typ allt, så hamnar MAX BBQ Sandwich på en stark 4 av 5 burgare, den godaste snabbmatsburgaren jag käkat och bland toppskiktet i jakten på #sthlmsbestvegoburger!
Vi kan konstatera att MAX har höjt ribban för de andra snabbmatsburgarhaken. Let The Games Begin!
P.S Om ni undrar vilken som är den näst godaste snabbmatsburgaren jag någonsin käkat, checka här. D.S
IMG_0619
Om vi blev mätta och glada? Svar ja. Jisses…

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
18 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
18
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!