fbpx

Svampbruschetta – Trerätters med Brutal Brewing, förrätten

Fotografier: Brutal Brewing, Matilda Kjell

*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing*
Hej!
Igår förrgår kväll genomförde Brutal Brewing ett mindre pressevent för en ny öl i sin Raw Law serie i deras bryggkällare i Vårby i Stockholm med mig som kock. Ett gäng olika dryckesskribenter och bloggare var inbjudna till en middag på Laika i Hornstull för ett event, men ”kidnappades” snart därefter och bussades ut till en hemlig adress där jag och ett event team hade styrt upp en mysig middag parad mot några av Brutals egenbrygda ölsorter. Kul idé! 😀
Brutals ölar är alla ekologiska och veganska, vilket jag tycker är en rolig och viktig grej. Det matchar dessutom perfekt med det jag gör på Jävligt gott, där jag försöker få folk att konsumera lite vettigare och mer hållbart genom att göra det jävligt gott och utan pekpinnar. Det är genom att göra coola och riktigt goda grejer som bara råkar vara hållbara som vi får med oss folk i längden.
Det hela var ett riktigt roligt event, jag fick möjligheten att på nytt testa mina skills i ett restaurangkök och visa vad jävligt gott växtbaserat käk handlar samtidigt som jag fick betalt (hur bra är inte mitt jobb?!). Huvudanledningen till eventet var som sagt att Brutal Brewing släpper en ny öl i sin Raw Law serie nästa vecka i en mycket begränsad 3000 flaskorsupplaga, deras Raw Law Raspberry Weissbock. Det är en weissbier bryggd med äkta färskpressade hallon tillsatta under bryggningsprocessen som ger en subtil och fruktig ton till ölen och med hela 8,4 % alkohol. En riktig, riktigt smarrig öl!

Huvudgästen på kvällens middag, Raw Law Rasperry kan ses nere till höger på bilden framför Sofia Andersson, produktchef på Brutal Brewing. Spetten får ni vänta till nästa vecka för receptet på! 😉


Jag fick helt fria händer att utforma menyn själv, och fick med mig ett gäng flaskor hem för att experimentera med för några veckor sedan. Weissbier för mina tankar ganska snabbt ner till centrala och östra Europa, så det var där jag hämtade inspirationen. Efter lite reasearch och experimenterade fastnade jag för en trerättersmeny där förrätten landade ganska tryggt i Tyskland, huvudrätten grävde ner sig i den ungerska myllan och efterrätten tittade lite mer mot södra Frankrike och Medelhavet.
I tre blogginlägg under de kommande veckorna här så kommer jag att bjuda på de olika rätterna jag tog fram, med start i det här inlägget med förrätten. Denna var en svampbruschetta med surkål, som vi parade med Brutal Brewings The Tail Of A Whale som också är en veteöl med viss humlearom och lätt citrussyra. Tanken med förrätten var att möta en ganska klassisk ljus öl med lika klasiska feta, salta och lätt syrliga smaker från svampen, det stekta brödet och surkålen i en enkel och god rätt.
Förrätten och huvudrätten serverades utifrån ett share and dine koncept där vi ställde fram stora fat där gästerna fick plocka på sig mat själva från serveringsfaten. Även om det var trerätters serverade på ett flashigt event så kände jag att jag inte kan gå ifrån idén med den enkla och jävligt goda maten för mycket. Att hålla på det lite enklare ”hemma hos” temat kändes klockrent både för drycken och för maten och det verkade gå hem hos gästerna iaf 😉

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!