fbpx

Svensktillverkad tofu från Omi Foods

Precis bredvid mitt jobb vid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm ligger en Coop Nära butik på vilken jag har lyckats lägga vantarna på den här godbiten. Det är en, enligt förpackningen, svensktillverkad tofu!

Nu, jag har inte grävt så djupt i det här, det kan mycket väl vara så att den så att den bara är tillverkad i Sverige av till exempel kinesiska sojabönor, men jag har för mig att det stod någonting om lokalodlat på en skylt i affären när de införde tofun i sortimentet i vintras. Men, stämmer det så är det ju great. Tofu är grymt på många sätt. Det är gott (tycker iaf jag), lätt att använda och packat med nyttigheter. Men dessvärre är det sjukt miljöovänligt då det ofta importeras ifrån Asien och där odlas på ungefär samma växthuseffektsdåliga sätt som ris. En svensktillverkad tofu låter därför helt awesome. Mer sånt!
Så allesammans, kolla upp vart OMI foods tofu säljs och stödköp bums. Det här vill vi se mer av.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!