fbpx

Recension: Taco bar, Göteborg

Taco bar, Kyrkogatan 37, Göteborg

Recensent: Jenny Luks
Under hösten 2017 proklamerade texmexkedjan Taco bar att man satsat på vego och att det numera finns 250 kombinationer att välja mellan. Nytt är bland annat samarbetet med varumärket Vegme. Utanför på gatan finns trottoarpratare som presenterar vegosatsningen. Men stämmer marknadsföringen överens med verkligheten?
Jag och mitt sällskap besöker den knappt ett år gamla Taco bar-restaurangen på Kyrkogatan i Göteborg. Jag blir överraskad över hur snygg och mysig lokalen är. Jag har tidigare bara besökt väldigt enkla Taco bars. Här är det turkosa medaljong- och dödskalletapeter, foton på väggarna, stoppade soffor och fåtöljer, och jag får en känsla av kvällsrestaurang snarare än snabbmatsställe.

Var är vegosatsningen och de 250 kombinationerna?

Vi tar ett bord och kikar länge i den förvirrande menyn. Var är vegosatsningen och de 250 kombinationerna? Begreppet vego kan så klart betyda lite vad som helst, men vi hittar knappt något alls som beskrivs som vegetariskt. På bordet står också en liten skylt där den nya satsningen beskrivs i abstrakta ordalag och med reklam för Vegme. ”Ask for vegan” är uppmaningen i texten. Okej, så får vi göra, för själva menyn säger inte mycket. Vi går fram till beställningsdisken.

Vi ber att få veta vad som går att få veganskt. ”Det mesta” säger servitören och jag bestämmer mig för att beställa en vegansk variant av soft tacos. Mitt sällskap väljer Chili Veggie Burrito. Vi känner inte det minsta att vi har 250 kombinationer att välja mellan. Vegme står inte ens med på menyn och vi får ingen information om vegansk fraîche eller ost, trots att det står på hemsidan.

Det smakar helt okej och jag blir gott och väl mätt.

Vi sätter oss och får nachos, salsa och guacamole som försnacks, och snart har vi resten av rätterna på bordet. Mina soft tacos ser inbjudande ut – jag gillar verkligen soft tacos. De fyra tacosarna är fyllda med Pulled Vegme, toppad med rödkål, koriander, guacamole och chipotlemajonnäs. Det smakar helt okej och jag blir gott och väl mätt.
Mitt sällskap däremot är mer tveksam till sin burrito. Jag tar ett kik på den och smakar. Det är en osedvanligt fattig burrito, som förutom Vegme mest består av isbergssallat. Sällskapet tar en rejäl klick salsa verde, som står på bordet, för att få minsta fjutt på burriton.

Vi tittar på menyn igen: ”Tortilla fyllda med ost, bönor, sallad, hot-sås, gräddfil och valfri fyllning. Välj mellan köttfärs, kyckling (serveras med guacamole), Texas chili eller chili veggie (vego).” Så var är osten och gräddfilen, som hemsidan utlovar? Och bönorna och hot-såsen? Den här burriton känns som ett skämt. Den är inte alls en vegansk variant av originalutförandet.

Mina soft tacos är godkända, men burriton en stor besvikelse.

Helhetsintrycket är inte godkänt. Lokalen är som sagt överraskande trevlig, men menyn förvirrande och lever inte upp till marknadsföringen. Mina soft tacos är godkända, men burriton en stor besvikelse. Taco bar har stor potential, men måste börja skriva ut veganska rätter på menyn och göra dem mer genomtänkta. En relativt enkel manöver. ”Ask for vegan” faller onekligen platt.

PRISER:

Fyra soft tacos: 109:-
Burrito grande: 92:-
Negra modelo (mexikansk öl): 59:-

BETYG:

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!