fbpx

Tagliatelle med zucchini och fetaost

Det här är en gammal klassiker som jag inte lagat på ett tag. Enkelt, få ingredienser och fräscht som attans. Precis som pasta ska vara. Jag har börjat försöka skära ner på de värsta kaloriintagen på senaste också så det fick bli fullkornspasta istället för vanlig tagliatelle, funkar bara bra det!

Jag har länge varit något av en fullkornspastemotståndare. Det smakar inte lika bra, känns grynigt i konsistensen och är inte lika snyggt. Men nu börjar jag faktiskt ändra åsikt en aning. Det smakar lite annorlunda, det gör det, men tillsammans med en god och smakrik sås eller rätt så spelar det faktiskt ingen roll. Konsistensen, så länge den kokas rätt kan också vara ganska bra. Den är lättare att få al dente och har ett fint tuggmotstånd. Utseendet, ja det får man väl leva med.
Zucchinin i den här rätten går faktiskt att använda som pasta bara den. Istället för att steka den tillsammans med vitlök, timjan och olja som här – låt marinera med samma ingredienser i någon timma (go easy on the oil). Det ger zucchinin en schysst och lite mindre rå konsistens, men behåller stunsen vilket gör att den går att att använda istället för pasta. Mycket fint!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Jättesmarrig pasta med timjan och vitlök
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!