fbpx

Teriyakimarinerade quornfiléer

IMG_7264
När sommaren kommer så är det framförallt två saker jag längtar efter. Att grilla och att åka ut till sommarstugan. Och nu fick jag göra bägge två på samma gång. Så fantastiskt jävla förspänt alltså! Det lyxigaste är att jag dessutom får göra det en hel massa gånger varje sommar, om och om igen. Livet på en pinne alltså.
Vår stuga är en gammal sekelskiftesgård som ligger på gränsen mellan Östergötland och Småland, mitt inne i det vackraste Bullerbylandet. Gärsgårdar, kohagar, urskogar, grusvägar och röda ladugårdar och bondgårdar i var och vart annat hörn. Vi har haft den i familjen hela mitt liv, och det är utan tvekan platsen där jag känner mig som mest hemma, och det har varit en konstant plats genom alla andra flyttar och förändringar. Så sjukt lyxigt att ha en sån plats.
IMG_7246
IMG_7248
Så, nu senast när vi var där så fixade jag ihop det här receptet på teriyakiquorn. Och så svårt var inte det – jag gjorde som vanligt och googlade och pusslade och det här blev resultatet. Supergott! Sen är ju teriyaki en av alla de där rätterna som jag faktiskt aldrig har käkat själv i köttformat – utan endast hemlagat i vegotappning, så jag kan inte gå i god för om det är likt originalet eller inte. Grunden för såsen kommer ifrån Allt om Mat och är jätteenkel.

IMG_7253
IMG_7244

IMG_7275
IMG_7260

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med hemmagjord teriyakisås och sesamfrön
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!