fbpx

UPDATE! Touch Of Taste Brynt Scharlottenlöksfond innehåller INTE köttarom!


Hej!
UPDATE! Jag har varit i kontakt med Bong Touch of Tastes Marknadschef Maria Hult som kontaktade mig idag efter gårdagens inlägg. De hade fått information på huvudkontoret om frågan under helgen och när mitt inlägg kom så fick de fullt upp med att kolla upp informationen.
Och det korta svaret på frågan är – Ja, fonden innehåller nötköttsarom – men NEJ, till skillnad från vad kundtjänsten informerat om så är denna inte animalisk. De har trippekollat med tillverkaren i Belgien och det är en vegetabilisk syntetisk arom som dock är döpt till BEEF AROMA. I samband med att frågan ställdes för första gången 2015 fick de intyg om detta, men den informationen nådde tydligen inte fram till kundtjänsten som därför drog den logiska slutsatsen att en produkt som heter beef aroma rimligtvis också innehåller beef.
Jag har dock fått personlig garanti från Maria (se nedan) att så inte är fallet, och att de 1) ska ändra namnet på aromen så inga fler missförstånd ska uppstå och att 2) produkterna garanterat är veganvänliga.
Bra!
Se Continental Foods – ägarna av Bong Touch of Taste’s uttalande här nedan!

 

URSPRUNGSINLÄGG:

Hörrni. Jag är skitledsen. I helgen fick jag information från ett flertal personer om att de ”naturliga aromerna” i Bong Touch Of Tastes Brynta Scharlottenlöksfond OCH deras Kantarellfond innehåller nötköttsarom! De har ju varit totala stapelvaror i min matlagning de senaste typ tre åren, och jag har tipsat vitt och brett om dem – då jag dels var helt övertygad om att de var veganska – och för att de både är riktigt goda och i övrigt inte innehåller en massa skit. Perfekt för att ge extra smak till vegansk matlagning alltså – trodde jag ja. 
Nu kan jag inte längre hitta de ursprungliga mailen och frågorna som jag såg för några år sedan där jag är helt säker på att Bongs kundtjänst intygade att det inte fanns några animalier i dessa fonder (som ju är två grönsaksfonder ska det tilläggas – lök och kantarell vilket ju rimligtvis antyder vegetariskt innehåll…), men jag vet att jag har sett dem. Det ställer ju dock lite ord mot ord, men jag har svårt att tro att jag har inbillat mig att jag läste det. Så frågan är om de har ändrat receptet sedan dess, eller om det helt enkelt har rått någon form av oklarhet ifrån deras håll kring detta?
Oavsett vad så är det en smärre katastrof och jag ber verkligen om ursäkt för att jag så blint har gått ut och förespråkat en produkt som jag inte – uppenbarligen – har haft 200 % kontroll på, vilket i det här fallet har inneburit att en massa människor utan att vilja eller veta det har hällt köttsaft i sin mat. Kanske lite hårddraget, men det är ju typ det det innebär 🙁
Jag kommer att kontakta Bong och å försöka råda klarhet i vad tusan som har hänt – och om inget annat försöka få dem att fatta att det finns en ganska rejäl marknad för KÖTTFRIA GRÖNSAKSBULJONGER och som inte bara smakar lättkokt morot. Att jag ens behöver säga det liksom..?
Om ni också vill skicka med ert ställningstagande till Bong kan ni klicka här och skriva på en liten namninsamling ((SOM NU ÄR AVSLUTAD DÅ VI FÅTT SVAR!) som jag skapat. Kanske kan vi tillsammans använda vår berömda veganska konsumentkraft och visa dem att det finns pengar att tjäna på att inte slentriankrydda grönsaksfonder med köttextrakt (och sedan inte säga ett ord om det förrän en misstänksam vegan ändå trippelkollade…). My god.
Här har ni länken till namninsamlingen. (SOM NU ÄR AVSLUTAD DÅ VI FÅTT SVAR!) Om ni är en av alla dem som – precis som jag – känner er smått knäckta över detta, så be era polare att skriva under så kanske vi får tillbaks vår scharlottenlöksfond.
En kan ju hoppas.
*EDIT – Jag har fått tag på skärmdumpar från 2015 där de intygar att fonderna ska vara animaliefria, så det var visst inte bara jag som inbillat mig. *

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!