fbpx

Tevere pizzeria vid Nytorget, Södermalm

Det här är absolut ett ställe värt att rekommendera för alla vegetarianer och veganer där ute. Tevere Pizzeria erbjuder inte bara schyssta, tunna pizzor di Napoli, dvs the original Italian way utan kan också erbjuda hela sitt utbud i vegansk tappning. Pizzorna i sig är inte de absolut godaste i stan, vill ni få så grymma pizzor som möjligt svänger ni istället till exempel runt hörnet till Primo på Bondegatan. Men. Vill ni komma till ett ställe som inte serverar några jävla banan- och currypizzor utan endast erbjuder äkta traditionella italienska varianter och som framförallt också kan avnjutas av alla, oavsett om man äter ost och kött eller inte så hittar du inte bättre.

Jag har varit här ett par gånger och jag brukar nästan alltid själv passa på att ta de lite matigare och för oss vegetarianer lite ovanligare pizzorna, som till exempel den här, Parmigiana kallad. Den har grillad aubergine, mozzarella, körsbärstomater och rökta sojabitar som ersätter salsiccian på orginalet. Mycket fin! Men jag kan också varmt rekommendera någon av de gamla klassiska napolitanska recepten, Bianca, Napolitana eller varför inte en äkta Margarita? Som självklart inte bara är med ost och tomatsås utan färsk basilika och körsbärstomater. Som det ska vara. Sånt får man inte på kvarterspizzerian.

Passa på ett besök under sommaren då det också går att sitta på uteserveringen. Mycket trevligare än den superspartanska insidan som inte direkt lämnar något intryck annat än träsmaken i baken på dig. Har du tur dock lyckas du byta ett ord och en blick med pizzabagaren himself. En mer äkta italiensk matgubbe får man leta efter, komplett med en fantastisk musketörmustasch.
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!