fbpx

Trinidad Doubles

I samarbete med Vegonade

Hej!

Hörrni, det här var orimligt jävla gott! Jag måste bara säga det. Jag är i ständig jakt på nya rätter att laga och när jag snubblade över det här receptet på Trinidadska (är det ens ett ord?) streetfoodbröd med kikärtsröra när jag googlade på karibiska kikärtsgrytor så blev jag helt till mig. Det lät ju stört gott?

Som vanligt har jag aldrig ätit detta själv och har ingen aning om exakt hur det ska smaka, men jag vidhåller att detta ändå blev förbålt gott alltså! Jag har använt mig av Vegonade Mango Chili som bas till min kikärtscurry vilket både gör curryn extremt enkel att göra, men också riktigt härligt krämig. Vegonaden innehåller nämligen en kryddblandning som både ger umami, sälta, smak och allt fett som behövs för att både göra curryn mustig, god och krämig på en och samma gång! Det enda jag tillsatte i övrigt var lök, grön chili och lite vatten!

Själva brödet är väldigt enkelt också. En superbasic grunddeg som får jäsa snabbt i rumstemperatur och som kryddas med lite gurkmeja och spiskummin för färg och smak. I praktiken blir detta som karibiska och kryddiga langos, något som verkligen på alla sätt och vis både låter som (om du frågar mig) och faktiskt ÄR en sjukt bra idé! Jag toppade dem sedan också med lite mango chutney som jag i förväg hade blandat med citron för att höja upp syran lite. Sjukt god kombo!

Jag insåg när jag hade gjort mina Doubles att jag kanske skulle ha gjort bröden lite mindre och rundare för att göra dem lite mer lika de som jag kunde se på internet när jag googlade, MEN till mitt försvar så blev de här större bröden fortfarande sjukt goda och mer av en hel rätt i sig. Du kan dock så klart göra flera mindre och rundare bröd, lite liknande tortillas istället om du vill och äta flera stycken. Jag blev smällmätt på en av dessa!

Du hittar fler recept jag lagat med vegonaderna här, här, här och här, och vegonaderna själva hittar du i välsorterade matbutiker! Har din butik inte vegonade så kan du enkelt be din butik att ta in dem. De finns i systemet hos de flesta stora matkedjorna!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

karibisk streetfood med kikärtscurry
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!