Hej!
Nyårstiderna drar sig verkligen närmare nu! Fyra dagar kvar! Känner ni peppen?
Haha, nåja, det är ju inte Super Bowl vi snackar om, men för många (inklusive mig!) så är nyår ett tillfälle att fira lite extra och käka något lite extra lyxigt. Själv ska jag ge mig ut på restaurang (vart får ni reda på snart), så jag kommer inte att laga min egen mat i år, men det hindrar inte mig från att ge er en massa goda tips.
Det här receptet tog jag fram i somras i samarbete med Ultuna Mejeri – Sveriges första (?) och absolut bästa veganmejeri som gör riktigt smarrig färskost baserad på cashewnötter. De bad mig ta fram ett par recept som de kan använda i sin marknadsföring, vilket jag självklart gärna gjorde. Det här receptet är jag själv väldigt stolt över då det visar upp en helt ny sida av deras ost, som dessutom visade sig vara riktigt smarrig. När osten ugnsbakas så får den en ny konsistens, inte alldeles för olikt det där ströbrödstäcket som man kunde få på ugnsbakad torsk förr i tiden. Smuligt och saftigt typ. Samtidigt som syran från osten finns kvar, ackompanjerad av en viss sötma. Om man dessutom använder någon av deras smaksatta ostar, som jag gör här med pepparroten, så kommer även den smaken igen fint.
En perfekt förrätt eller lättare huvudrätt till nyårssupén!
Ugnsbakad vitkål med Ultuna Pepparrot
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer