*Det här inlägget är i samarbete med Brutal Brewing*
Hej!
Förra veckan var jag, som jag berättade om i förra fredagens inlägg, kock på ett event som Brutal Brewing genomförde för att lansera sin nya veteöl med hallon i. Brutal är roliga, dels för att de gör god öl men också för att all deras produktion både är ekologisk och vegansk vilket jag tyckte passade perfekt ihop med Jävligt Gott när de hörde av sig och frågade om jag ville göra ett samarbete med dem. Om vi ska få fler att käka (och dricka) vego så måste vi också först och främst se till att göra vego fett attraktivt och jävligt gott. Kul att se att andra för fram samma filosofi kring annat än bara mat också tycker jag!
Ni kan läsa mer om själva eventet och upplägget på det i förra veckans inlägg, här tänkte jag fokusera mer på den huvudrätt som jag tog fram för att passa till eventets huvudperson Brutals nya Raw Law Raspberry Weissbock som de kallade den vilket är en veteöl infuserad med färska hallon. En stark (8,4%) veteöl med dess karaktäristiska lätta sötma som bröt snyggt med hallonens lätta syra och fruktighet utan att det tog över.
Jag tänkte att jag skulle vara lite rolig när jag kombinerade smakerna i maten och valde att möta upp hallonölen med de klassiska lite starkare tonerna från het paprika i spetten och gräddig kålstuvning. Fett salt och hett, typiskt weissbier i min värld! Sen drog jag det dessutom lite åt hallon och lakritsgrejen genom att krydda spetten med kummin och använda fänkål i stuvningen. Vet inte riktigt hur stor skillnad det egentligen gjorde, men det blev sjukt gott i alla fall!
Här är recepten, hoppas ni kommer att gilla dem!
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂