Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor plats i min matlagning och att då få tag i riktigt färska och fina grönsaker och att använda dem i ett recept där de står i fokus är magiskt.
Om man pratar säsongsbetonad mat så är det få saker som verkligen skriker sommar på samma sätt som solmogna tomater. Det här receptet kommer ifrån Jamie Olivers tvserie ”Jamie at home” där han just lagar olika sorters säsongsbetonade recept med ingredienser ifrån sin egen trädgård. Både jag och Sarah satt och dreglade som rabiessmittade hundar när vi såg inslaget där han lagar den här rätten för första gången. Olyckligtvis var det i mitten av december och det var stört omöjligt att få tag i bra tomater, så jag har längtar och väntat hela våren tills jag äntligen fick chansen att sno ihop det nu i somras när vi var nere i Skåne och hade tillgång till lokalodlade Vikentomater.