fbpx

Världens bästa tomatsallad

Jag är en stor förespråkare av att äta säsongsbetonat. Förutom att äta närodlat och ekologiskt så är jag övertygad om att det är ett av de säkraste sätten att få tag på riktigt goda råvaror till så bra priser som möjligt. Som vegetarian är det naturligt att just grönsakerna då också tar en ganska stor plats i min matlagning och att då få tag i riktigt färska och fina grönsaker och att använda dem i ett recept där de står i fokus är magiskt.

Om man pratar säsongsbetonad mat så är det få saker som verkligen skriker sommar på samma sätt som solmogna tomater. Det här receptet kommer ifrån Jamie Olivers tvserie ”Jamie at home” där han just lagar olika sorters säsongsbetonade recept med ingredienser ifrån sin egen trädgård. Både jag och Sarah satt och dreglade som rabiessmittade hundar när vi såg inslaget där han lagar den här rätten för första gången. Olyckligtvis var det i mitten av december och det var stört omöjligt att få tag i bra tomater, så jag har längtar och väntat hela våren tills jag äntligen fick chansen att sno ihop det nu i somras när vi var nere i Skåne och hade tillgång till lokalodlade Vikentomater.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Lyxig tomatsallad med massor av smak!
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
16 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
16
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!