fbpx

Vegansk Biff Rydberg


Hej!
– Recipe in english further down –
Idag och igår (14-15 sept 2017!) går Livsmedelsdagarna av stapeln i Tylösand. Det är ett av Sveriges största evenemang för livsmedelsbranschen där en massa olika beslutsfattare, företag, lobbyister och andra som är intresserade av mat och hur vi odlar och producerar mat träffas och diskuterar grejer tillsammans.
Då Tylösand tyvärr ligger lite väl långt bort hade jag ursprungligen inte planerat att vara där med Jävligt Gott, men sen fick jag en fråga  om jag var sugen på att göra en rätt till en av luncherna under eventet. Och vem var jag att tacka nej till en sån rolig idé?
Rätten skulle funka att servera till ca 300 personer och kunna ätas i bufféupplägg. Efter lite funderande så kom jag på den här rätten, som jag personligen tyckte blev riktigt grym i vegansk tappning! Jag kan inte svära på exakt hur den blev i Tylösands kockars händer under lunchen idag i.o.m. att jag inte var där, men när jag testlagade den hemma så blev det iaf redigt smarrigt 😛


Biff Rydberg är ju verkligen inget jag själv har uppfunnit. Det är ett av alla dessa klassiska husmanskostrecept som någon kock någonstans har uppfunnit på en restaurang som sedan populariserats och spridits över landets alla husmanskostshak med självrespekt. I grund och botten är det en dekonstruerad pytt i panna med råstekt potatis, stekt lök och biff som serveras med en senapssås och ofta en rå äggula.
Jag skippade äggulan och bytte ut biffen mot pulled oats som jag stekt i kryddpeppar (för en liten extra twist) och mina signaturingredienser soja och mörk grönsaksfond. Senapssåsen lånade jag grundreceptet av från Mannerström (han är redigt bra på husmanskost han alltså!) men bytte ut grädden mot havrefraiche och tillsatte lite citronsaft. Hur gott som helst!
För att det skulle funka bättre på buffébordet tog jag även fram två enkla sallader med grönsaker som är i säsong just nu och några klassiska svenska smaker. De passar superbra till resten av ingredienserna i rätten tycker jag.
Visst är det fint att man kan äta sån här god och klassisk svensk mat även utan djur och med betydligt mycket lägre klimatpåverkan?


Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med stekt potatis, stekt lök och kryddpepparstekt vegokött
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!