Hej!
Sådärdårå! En vecka i jakten på Sveriges godaste veganmacka är avslutad och även om jag nog ska vara helt ärlig och säga att jag verkligen inte kan hold this up in court mot det uttalandet så är denna rackaren ändå en jävligt bra utmanare.
Under #BreGrönt har jag samlat in en massa goda veganska mackor från er läsare som verkligen har visat upp hur gott och enkelt det kan vara att sno ihop sig riktigt bra vegokäk utan större problem. Framförallt tycker jag att ni har visat att veganska och klimatvänliga mackor verkligen inte längre borde förknippas med något tråkigt. Snarare är det där det händer. De är stora. De är svulliga. Och framförallt är de jävligt goda. Att de är veganska och klimatvänliga är bara en liten passus. En positiv bonus. Lite som när elbilarna börjar gå från 0-100 på 2,3 sekunder och fick 18 tums touch screens typ.
Dagen då den veganska mackan var något tråkigt och undangömt som en disträ hotellservitris slängt ihop på två sekunder med ett ensamt sallatsblad och en sorglig gurkbit på en torr rågbrödsskiva är långt borta. Det här är klimatsmart och djurvänlig mat så som jag vill ha den. Totalt kompromisslös med smak och svullighet. Mat som får det att börja vattnas i munnen på även den mest ihärdiga köttälskaren. 😉
Det här är min take på den klassiska Bacon Lettuce and Tomato Sandwichen. Hemmagjort fejkon, en vitlöksstinn och soltorkad tomatröra, en umamimajjo av icke guds nåde, ölstekt gul lök, rostade levainskivor och krispiga sallatsblad.
Sa någon jävligt gott? 😀
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂