I samarbete med Violife
Hej hörrni!
Veganuari-januari kuskar på och det är redan 19:e januari! Har du hakat på veganuari ännu? Om inte så är det lungt, det finns fortfarande gott om tid. Du kan nämligen starta din månad med peppande utskick från Veganuarikampanjen när som helst, men helst i januari så du räknas med i statistiken för veganuari 2021 🙂
Det betyder att om du vill hopp på veganuari idag när du läser detta så kör du i en månad från 19:e januari till 19:e februari och får utskick en dag i taget under hela den perioden. Du kan faktiskt skriva in vilket startdatum du vill, så så länge du anmäler dig i januari kan du starta utmaningen i september om du vill! Bra va?
Som ni kanske vet så har jag teamat upp inte bara med den officiella Veganuari kampanjen som Djurens Rätt driver här i Sverige utan även med en vegansk ostutmaning som Violife driver här i Sverige i januari! Under veganuari så delar jag, Tuvessonskan och Sofia Wood med oss av jävligt goda veganska ostrecept som ska hjälpa er att navigera lite bättre i vegoostdjungeln. Jag började för någon vecka sedan med ett recept på veganska animal fries med ostsås, och idag kommer här ett riktigt schysst recept på vegansk calzone!
Metoden att inte fylla calzonen med tomatsås utan att istället doppa den färdiggräddade calzonen i tomatsåsen kommer ifrån en video med Bingin with Babish där han gör en version av George Costanzas calzone med aubergine och salami från Seinfeldt, så jag inspirerades och fyllde även min calzone med aubergine, men med riven och stekt rökt tofu istället för skinka eller salami. Det funkar hur bra som helst!
Att inte ha tomatsås inuti calzonen gör att den inte blir lika blöt och såsig, och gör att den enklare kan ätas med händerna, ett stort plus om du frågar mig!
För att få till perfekt smältbar vegansk ost som du VILL äta massor av så blandar jag här ihop riven Violife Orignal Flavour Block med Violife Creamy Original. Det blir en ostkräm som smälter fantastiskt bra, både på och i pizza. Ni måste testa!
Du kan variera det här receptet hur mycket du vill. Ett tips är att toppa osten i calzonen med pesto och lite färsk hackad chili för en hot pesto version lik den man kunde köpa förut på7Eleven och åtminstone jag var helt besatt i innan jag blev vegan. En annan är att fylla den med svamp och riven rökt tofu för en cappriciosaversion, eller med lättkokt spenat och Violife Greek Block för en mer grekisk version. Du bestämmer!