*I samarbete med Aito*
Hej!
Hoppas allt är fint med er! Den här veckan är det påsk och jag och familjen ska åka ner till Skåneland och fira in våren. Jag ser verkligen fram emot det! Både att fira med familjen och att åka några timmar söderut. Den här tiden på året brukar det vara som att åka någon månad framåt i tiden till försommaren och värmen. Håller tummarna!
Aito är ett finskt märke på havreprodukter som dykt upp för att utmana och bredda marknaden med fler goda vegoprodukter och jag tycker att det är toppen! Hur bra är det inte att havremejerier börjar bli en helt egen kategori i sig? Detta kommer verkligen att pusha utvecklingen av växtbaserade och hållbarare mejerier framåt rejält tror jag. Det behövs lite sund konkurrens för att hålla skärpan och för att föra saker framåt. En riktigt styrka hos Aito (som för övrigt är finska för Äkta – hur bra är inte det?) är att flertalet produkter dessutom är glutenfria! Super för de som behöver sånt också.
Nu i början lanserar de fyra olika havreprodukter på den svenska marknaden, en havredryck, en havredryck för baristas, en havregrädde för matlagning och en vispbar grädde! Framförallt den vispbara är jag taggad på då den är en stark konkurrent till min tidigare favorit från Alpro som är gjord på soja. Denna är väldigt lik, har en liten annan smakton med en lätt hint av havre men är exakt lika krämig och fluffig. Lustigt nog så behöver den dock, precis som Alpros grädde några droppar färsk citronjuice tillsatt för att bli riktigt fast och fluffig när den vispas.
Ni har säkert sett Aitos reklamkampanj som går under sloganen ”En kärleksaffär med naturen” på senaste. Den är fylld av minst sagt passionerade djur som idkar älskog. Aningen pikant kan tyckas, men jag tänkte att jag skulle slå lite mynt på både den och på den kommande påskens besatthet i färgen gult och låta dagens recept bli en ljusgul passionsfruktscheesecake! Passande va? 😉 Det här receptet är grymt gott och enkelt och passar perfekt som en efterrätt på påskbordet.