fbpx

Vegansk Donut Burger

Ny månadsburgare i samarbete med Bastard Burgers

Hej!

Oktober betyder enligt tradition (i alla fall sedan några år tillbaks) att det är dags för ett samarbete med Burgerdudes på Bastard Burgers! Förra året gästade de med den asgrymma Pigzillaburgaren och i år är det Donut Burgaren! Och ja – det är precis vad det låter, en hamburgare med en friterad munk istället för det vanliga hamburgerbrödet. Och ja – det är precis lika svulligt och mastigt som det låter. Bli inte lurade av de få ingredienserna som burgaren i övrigt innehåller, detta är en mastig jävel!

Till den veganska varianten fick vi tyvärr inte tag på någon bra vegansk munk till restaurangerna, så istället har vi friterat, sockrat och stansat ut et hål ur det vanliga hamburgerbrödet, men jag kan garantera att det inte blir en mindre upplevelse för den sakens skull. Får du dock tag på veganska munkar hemma kan du ju utan problem använda det istället!

Burgaren är i övrigt enkelt toppat med inlagd röd chili, hackad rökt tofu och vegansk ost. Inte mer, inte mindre. Men helheten tillsammans med sötman från brödet, hettan från chilin och den lätta rökigheten från tofun och burgaren blir asbra och riktigt svullig!

Som alltid hittar ni burgaren på alla Bastard burgers restauranger hela oktober ut, och med receptet här nedanför kan ni enkelt göra dem hemma.

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

skapad av Burgerdudes
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!