I samarbete med Peas of Heaven
Hej!
Jag hoppas allt är bra med er! Med mig är det finemang! Just nu har jag väldigt mycket roliga och stora grejer på gång, och jag har nog aldrig haft så mycket jobb som jag har just nu. Det känns lite bisarrt med tanke på Corona och på hur hårt det har slagit mot många bekanta och vänner jag har som jobbar inom restaurang, inom nöjesbranschen eller med event. I de branscherna har ju tyvärr det mesta ställts på ända just nu, framförallt med den andra vågen av Corona här under hösten.
För mig så har det dock varit nästan tvärt om! Att restaurangerna stänger innebär att folk äter hemma istället, vilket innebär att vegetariska matprodukter säljer som aldrig förr! Det å sin sida är ju väldigt positivt, och jag tänker ta varenda sekund jag kan av det tillfälle jag får just nu för att laga ännu mer jävligt god vegomat till folk och försöka sprida lite matglädje i allt detta depp.
PS – Här har ni en video av hur jag gjorde burgaren! – DS
Som denna enkla southern fried chicburgare jag gjort på Peas of heavens nya färdiga Chic Burger och deras Cheeze Greek Style som verkligen (hrm…. tror ni EU läser detta?… verkligen INTE i så fall) påminner en massa om fetaost, alltså på riktigt, bästa jag har testat!
Peas of Heavens nya Chic Burger är en riktigt schysst ”kyckling”-stil burgare, som en rund version av deras schnitzel, med knaprig panering och rejält tuggmotstånd. Det jag gjorde var att jag kryddade upp den rejält, med liknande kryddor som man använder när man panerar en southern fried chicken, och sen semifriterade dem i kryddorna. Det gav en riktigt schysst kick till biffarna! De toppas sedan med en god och enkel kräm gjord på greek style cheesen, en vitlökscoleslaw och pickles. Enkelt och jävligt gott!