Hej!
Jag vet att jag skrivit det förut – men ibland händer det. Ett sånt där trisslottsmoment som får en att känna att man verkligen borde ha använt dagen till att köpa en lott, men nu istället står där med ett helt fantastiskt recept som kommer att förändra ens liv.
Förra veckan hade jag ett sånt moment, när jag tog första tuggan av den här tofun. Det är egentligen inget revolutionerande, och jag är säker på att hundratusentals andra nyfikna vegomänniskor har gjort det innan mig. Men jag hade då fan inte testat det, och jag hade ingen aning om att det skulle bli så bra!
Och det bästa är att det är mångsidigt as fuck. Jag har testat att ugnsbaka det på pizza, att ha det på en bruschetta tillsammans med ugnsbakade tomater och basilika, att ha det som smaksättare till en ugnsbakad blomkål, att ha det i ramen och bara att äta det rakt ur burken. Det bara fortsätter leverera.
Och vad är det då? Tja – det är kung markattas fasta, naturella tofu som jag har marinerat i god olivolja, flingsalt, chiliflakes och rosmarin. Men det är också vegansk fetaost. Och det är VERKLIGEN VEGANSK FETAOST. Lite fastare, men ändå. Tillräckligt.
Jag har alltid sagt och känt att en av de saker jag haft absolut svårast att släppa på den långa vägen mot veganism är osten. Det är helt hopplöst svårt alltså. Den feta, salta, krämiga, syrliga och helt fantastiskt goda osten. Men nu har ett sjukt stort steg tagits. Feta, jag klarar mig äntligen utan dig.