Det har varit en intressant vecka det här, minst sagt! Det är många, både på jobbet och lite här och var som har sett Halv Åtta Hos Mig och som antingen har tagit sig hit för första gången, eller som kommer ut som hemliga closet-besökare. Det är jätteroligt måste jag säga! Jag kanske är något av en bekräftelsejunkie (eh.. ja no shit), men det är verkligen sjukt kul att träffa människor som de facto har en egen relation till bloggen, helt oberoende av ifall de känner mig eller inte. Det är lite weird, men händer allt oftare nu för tiden.
Men men. Det här är ju en matblogg, så back to the food. Idag tänkte jag att jag skulle bjussa på det här sjukt smarriga receptet. Det är – som så många andra recept här på bloggen – lånat/snott/inspirerat, och enbart vegotweakat av mig, så jag ska inte ta så jättemycket credd för det hela. Paneringen kommer helt och hållet – totalt oförändrad – ifrån Marcus Samuelsson, allas vår superkända svensk/amerikanska megakock och är faktiskt den absolut första träffen som kommer upp om man googlar på Fish n chips.
Jag tog dock på mig utmaningen att ta reda på bästa möjliga vegosubstitut till den klassiska firren. Vid tillfället som bilderna kommer ifrån så testade jag både att panera silkestofu och att panera vanlig tofu. Jag hade någon sorts idé om att silkestofu kanske skulle vara mer likt den mjälla vita fiskens tillagade kött, men ack vad fel jag hade. Resultatet blev mer likt panerad och lätt geléig sojamjölk. Sjukt obehagligt. Så – fast tofu är ett måste, och då helst i relativt tunna skivor så att proportionerna mellan frityrsmet och tofu är ungefär 40-60. Även halloumi går väldigt bra att använda, om man kan tänka sig att äta en laktovegovariant. Jag har ett recept på det här!
Vegansk fish 'n' chips
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer