fbpx

Vegansk fish 'n' chips

IMG_6255 (800x600)
Det har varit en intressant vecka det här, minst sagt! Det är många, både på jobbet och lite här och var som har sett Halv Åtta Hos Mig och som antingen har tagit sig hit för första gången, eller som kommer ut som hemliga closet-besökare. Det är jätteroligt måste jag säga! Jag kanske är något av en bekräftelsejunkie (eh.. ja no shit), men det är verkligen sjukt kul att träffa människor som de facto har en egen relation till bloggen, helt oberoende av ifall de känner mig eller inte. Det är lite weird, men händer allt oftare nu för tiden.
Men men. Det här är ju en matblogg, så back to the food. Idag tänkte jag att jag skulle bjussa på det här sjukt smarriga receptet. Det är – som så många andra recept här på bloggen – lånat/snott/inspirerat, och enbart vegotweakat av mig, så jag ska inte ta så jättemycket credd för det hela. Paneringen kommer helt och hållet – totalt oförändrad – ifrån Marcus Samuelsson, allas vår superkända svensk/amerikanska megakock och är faktiskt den absolut första träffen som kommer upp om man googlar på Fish n chips.
Jag tog dock på mig utmaningen att ta reda på bästa möjliga vegosubstitut till den klassiska firren. Vid tillfället som bilderna kommer ifrån så testade jag både att panera silkestofu och att panera vanlig tofu. Jag hade någon sorts idé om att silkestofu kanske skulle vara mer likt den mjälla vita fiskens tillagade kött, men ack vad fel jag hade. Resultatet blev mer likt panerad och lätt geléig sojamjölk. Sjukt obehagligt. Så – fast tofu är ett måste, och då helst i relativt tunna skivor så att proportionerna mellan frityrsmet och tofu är ungefär 40-60. Även halloumi går väldigt bra att använda, om man kan tänka sig att äta en laktovegovariant. Jag har ett recept på det här!

IMG_6258 (800x600)
IMG_6262 (600x800)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Glen Hysén!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!