Hej vänner!
Hoppas allt är bra med er 🙂 Nu när jag skriver det här sitter jag i studion en av de sista dagarna innan semestern och det är nästan 30 grader utomhus. Jag ska vara helt ärlig. Att sitta och skriva recept är inte riktigt vad jag är sugen på just nu. Jag skulle MYCKET hellre ha en kall öl, en varm grill och ett gäng vänner i närheten som jag kan bjuda på den här rätten! Men, det tror jag ärligt talat att jag kommer ha inom kort, för det här kommer att lagas igen!
Jag har som jag berättade i ett tidigare inlägg teamat upp med Astrid och Aporna för att göra ett par sommarrecept baserade på deras nya Frasiga F*skfilé som kommit ut hos COOP nyligen. Det är utan tvekan den bästa veganska panerade fisken jag någonsin testat. Den har perfekt konsistens, smakar väldigt fiskligt och är stor och bitig, så den verkligen ger ett redigt intryck. Till skillnad från många sånna här veganska ”fiskpinnar” så är den inte mushy i mitten, och paneringen känns faktiskt fräsch. Extra bra tycker jag faktiskt att den blir på grillen, då du inte behöver något extra fett för att tillaga den och konsistensen blir ännu lite fastare. Den rediga storleken på vegof*sken gör den perfekt att använda som burgare eller som här, bruten i bitar i en fish tacos.
Jag ville göra en rätt som kändes supersomrig och som både tog vara på idén med att servera f*sken i en taco och på de svenska smakerna med fisk, färskpotatis och ärtor. Så se det här som någon sorts svensk-losangelesk crossover. Jag har i stort sett använt smaker från den klassiska fish tacon med lime, mango, koriander och chili, men råvaror från det svenska köket med färskpotatis och ärtor. Resultatet? Jävligt Gott!
Ni hittar Astrid och Apornas F*skfilé i FRYSDISKEN (inte kylen, där AoA ofta annars brukar finnas) på COOP. Min starka rekommendation är att ni tillagar den från tinad dock. Då får ni perfekt krisp på ytan, utan att bränna den när den grillas. På sin hemsida har de dock instruktioner för hur ni lagar den från fryst om ni skulle vilja!