fbpx

Vegansk Fish Taco

med färskpotatis

Hej vänner!

Hoppas allt är bra med er 🙂 Nu när jag skriver det här sitter jag i studion en av de sista dagarna innan semestern och det är nästan 30 grader utomhus. Jag ska vara helt ärlig. Att sitta och skriva recept är inte riktigt vad jag är sugen på just nu. Jag skulle MYCKET hellre ha en kall öl, en varm grill och ett gäng vänner i närheten som jag kan bjuda på den här rätten! Men, det tror jag ärligt talat att jag kommer ha inom kort, för det här kommer att lagas igen!

Jag har som jag berättade i ett tidigare inlägg teamat upp med Astrid och Aporna för att göra ett par sommarrecept baserade på deras nya Frasiga F*skfilé som kommit ut hos COOP nyligen. Det är utan tvekan den bästa veganska panerade fisken jag någonsin testat. Den har perfekt konsistens, smakar väldigt fiskligt och är stor och bitig, så den verkligen ger ett redigt intryck. Till skillnad från många sånna här veganska ”fiskpinnar” så är den inte mushy i mitten, och paneringen känns faktiskt fräsch. Extra bra tycker jag faktiskt att den blir på grillen, då du inte behöver något extra fett för att tillaga den och konsistensen blir ännu lite fastare. Den rediga storleken på vegof*sken gör den perfekt att använda som burgare eller som här, bruten i bitar i en fish tacos.

Jag ville göra en rätt som kändes supersomrig och som både tog vara på idén med att servera f*sken i en taco och på de svenska smakerna med fisk, färskpotatis och ärtor. Så se det här som någon sorts svensk-losangelesk crossover. Jag har i stort sett använt smaker från den klassiska fish tacon med lime, mango, koriander och chili, men råvaror från det svenska köket med färskpotatis och ärtor. Resultatet? Jävligt Gott!

Ni hittar Astrid och Apornas F*skfilé i FRYSDISKEN (inte kylen, där AoA ofta annars brukar finnas) på COOP. Min starka rekommendation är att ni tillagar den från tinad dock. Då får ni perfekt krisp på ytan, utan att bränna den när den grillas. På sin hemsida har de dock instruktioner för hur ni lagar den från fryst om ni skulle vilja!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med färskpotatis
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!