fbpx

Vegansk Flygande Jacob

få till konsistensen och smaken såhär!

Hej!

Hoppas allt är fint med er! När jag skriver detta sitter jag på en bakgård på ett litet fik i Visby under Almedalsveckan och snor mig några minuters ensamhet och lugn från stimmet och stojet. Jag är här för att prata med politiker, andra företagare och lobbyister om vikten av att vi ser vegomat som en del av lösningen på klimatfrågan och på hur vi gör livet lättare och bättre för både svenska bönder och konsumenter. Typ!

Väldigt kul är det i alla fall. Men lite intensivt, så då är sådana här små tillfällen när man kan smita undan och bara tänka på något annat några minuter guld värt.

En annan sak som är guld värt, det är små enkla tips och trix som gör vardagen enklare. En av de sakerna som gör det tycker jag verkligen är alla dessa fantastiska vegoprodukter som dyker upp titt som tätt och som gör det så otroligt mycket enklare att laga sina favoriträtter i en mer hållbar tappning.

Like Meat heter ett av företagen som tillverkar dessa. Du kanske inte har hört talas om dem tidigare, men du har nog absolut testat deras produkter utan att veta det. Det är nämligen de som tillverkar Max Hamburgares och Bastard Burgers veganska No Chicken Schnitzlar och Nuggets! Ni vet de där som alla blev så galna över när de kom ut och som ju verkligen är grymt goda. Det är ett tyskt företag som nu är på väg in på svenska markanden efter att också ha gjort succé i Danmark. De sticker ut genom att både ha ekologiska sojaprodukter och en hel del ärtprodukter, till skillnad från de flesta av sina svenska konkurrenter som de flesta använder sig av konventionell soja.

Nu finns produkterna i Sverige och du kan köpa dem till och börja med på alla City Gross butiker!

De bad mig att hjälpa både dem och er läsare genom att ta fram en guide på hur man på bästa vis använder deras Like Chicken bitar för att veganisera olika typer av kycklingrätter och ingen kunde vara gladare än jag!

Så, det här är det första inlägget av tre där jag djupdyker ner i vad man kan göra med Like Chickenbitarna och visar hur man använder dem på bästa sätt för att verkligen få till konsistensen och smaken. Jag har också filmat en (förhoppningvis) pedagogisk film där jag lagar alla tre rätterna och visar upp de viktigaste teknikerna jag använder mig av.

De tre recepten (som ni hjälpte mig att välja ut på Instagram!) är Flygande Jacob där jag visar hur du kan göra olika ”kyckling i ugn” rätter med bitarna, pasta med gulcurry där jag visar hur man använder dem i grytor och pannor och sist en ceasarsallad där jag visar hur du på bästa sätt knapersteker bitarna. Här får ni receptet på den Flygande Jacoben och i de två kommande recepten som kommer publiceras en i veckan här under sommaren så får ni de övriga två recepten! Videon hittar du inbäddad här ovan.

Just Flygande Jacob är faktiskt en rätt som jag själv aldrig riktigt käkat tidigare då jag som barn (och ärligt talat fortfarande som vuxen) har varit väldigt skeptisk till banan i mat. Men det blev riktigt gott faktiskt! Väldigt positivt överraskad. Och att använda vegansk vispgrädde gick finemang. Såsen blev lätt och fluffig utan problem. Testa!

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med banan, jordnötter och chilisås!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!