fbpx

Vegansk Fredagstacos!

Avsnitt 3 från Vegansk Husmanskost, Godare.se

Hej vänner!

Nu är avsnitt 3 av mitt helt egna veganska matprogram Vegansk Husmanskost, baserat på boken med samma namn live på Godare.se!

Ni kan se avsnittet på TV Kanalen Godare som ligger i de flesta stora kabeltv kanaldistributörers grundutbud (ni kan läsa här vilken kanalstation!) och på AftonbladetTV online!

I avsnitt tre lagar vi klassisk svensk fredagstacos, fast med en twist! Dels gör vi egen hemmagjord tacokrydda (i min värld ett måste, död åt pulverkryddpåsarna) och så serverar vi den med en supergod guacamole och en galet smarrig mangosalsa!

Om ni inte har sett de tidigare avsnitten så hittar ni dem här och här på bloggen, samt även på Aftonbladet TV!

Här har ni receptet! Det kommer ursprungligen ifrån boken Vegansk Husmanskost, släppt på Bonnier Fakta 2019!

Fredagstacos, 4-6 portioner

Den svenska tacosen är något helt eget. Nog för att den kanske också finns i våra nordiska grannländer, men den finns verkligen inte i den här formen i tacosens hemland Mexico eller i Tex Mexens mecka Texas eller för den delen i den Mexicanska matens största koloni Los Angeles. Den är en helt egen underart född ur svenskens underliga förmåga att lätt förvanska och vattna ner främmande matkulturers kantigaste bitar och införliva dem i sitt eget lagomland. De hela köttbitarna blev färs smaksatt med en kryddpåse, salsan blev någon sorts underlig söt tomatsås med oklara grönsaksbitarna och guacamolen någon sorts oklar grön röra, också den kryddad med en påsblandning. 

Så kan vi verkligen inte ha det. Så här har jag försökt ta det bästa av den svenska tacosen och ge den lite ny ryggrad med en enkel hemmagjord kryddning, en äkta guacamole och ett par kick ass tillbehör. Hoppas ni kommer att uppskatta den!

– Intro från boken Vegansk Husmanskost, Bonnier Fakta 2019

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

från godare!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!