Hej!
Det här pajreceptet är riktigt smarrigt och enkelt! Pajstanningen är anpassad utifrån äggstanningen i det här tortillareceptet och blir supersmarrigt, även om det inte alltid kanske blir supersnyggt. Kikärtsmjöl har en viss tendens att ”spricka” lite på ytan när det blir torrt, så det är viktigt att ha i lite fett i smeten så den inte blir för tråkig i konsistensen. Men smaken kan jag verkligen inte klaga på och det blir faktiskt riktigt likt en klassisk grönkålspaj!
En annan viktig detalj här är själva pajskalet. Jag upplever att Floras Växtbaserade eller blåa paket funkar bäst av alla de veganska smör jag testat för just pajskal. Naturlis bredbara är väldigt gott men har för låg smältpunkt för att funka så värst bra i pajskal. I övrigt gör du precis som med ett vanligt smörbaserat pajskal!
Själva fyllningen går så klart att variera efter tycke och smak, men det här är en god och klassisk grönkålspaj!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂