fbpx

Vegansk Hemkunskap

Förbeställ min nya bok signerad!

Reklam för min bok

Hej vänner! Idag har jag väldigt glada nyheter! Äntligen får jag nämligen visa er omslaget och namnet på min nästkommande bok Vegansk Hemkunskap, som finns att förbeställa signerad från Bokus från och med NU! 😀

Åter igen har jag fått äran och nöjet att släppa min tredje kokbok på Bonnier Fakta och detta blir min femte kokbok totalt inräknat Jävligt God BBQ och Vego i Världsklass. Det känns jättestort att få möjligheten att göra något som många drömmer om som mitt jobb och jag tar verkligen inte lätt på det.

Just därför har jag velat göra något som väldigt många av er har efterfrågat länge. När jag frågade er ungefär för ett år sedan vad min nästa kokbok borde handla om så var det en sak som återkom gång på gång. Mer lättlagade recept!

Jag själv brinner också väldigt mycket för folkbildning och för att ge alla verktygen de behöver för att kunna känna att det är lika lätt och självklart att laga växtbaserad mat som att laga kött. Just därför kändes det självklart när idén om Vegansk Hemkunskap föddes att just detta borde vara min nästa bok.

I den här boken har jag tagit fram hela 85 recept som alla har fokus på att vara lättlagade, med få och enkelt införskaffade ingredienser som går fort att laga men som fortfarande är jävligt goda och välbekanta. För första gången har jag också med både bakverk och efterrätter i boken, för så klart kan inte en hemkunskapsbok vara komplett utan detta?

Nu ska jag vara tydlig. Detta är inte en lärobok som är anpassad efter hemkunskapsplanen i skolan, men jag HAR verkligen gått igenom en vanlig hemkunskapsbok och försökt att svara på samma frågor som den gör kring matlagning, vad man behöver ha koll på generellt och hur man ska komma igång med sin matlagning.

I bokens inledande kapitel hittar ni bland annat detaljerade checklistor på allt som är bra att ha i sitt skafferi, i kylskåpet, och utrustningsmässigt. Jag går igenom vanliga frågor och svar om vegomat, hälsa, näring, och klimat. Jag går igenom vilka råvaror som är i säsong när och var, samt ger grundläggande tillagningstips för olika grönsaker och råvaror som kan vara bra att ha koll på.

Utöver detta så finns det åtta matiga kapitel med recept:

  • Pasta och Pannor
  • Snabbmat/Ät med händerna
  • Grytor och Gratänger
  • Pajer, Pannkakor och Omeletter
  • Biffar och Panerat
  • Soppor och Sallader
  • Fikabröd
  • Efterrätter
  • Såser och Tillbehör

Min ambition är att detta ska vara den definitiva boken för alla som vill komma igång och laga mer och enkel växtbaserad mat i sin vardag. Oavsett om du nyss flyttat hemmifrån och precis köpt ditt första egna set med porslin på IKEA, om du är en stressad tvåbarnsförälder eller om du är en erfaren matlagare som vill börja testa dig på att göra dina favoriträtter mer växtbaserade för klimatets skull.

Alla bilder i boken (som ni ser ett urval av här ovanför!) är fotograferade av grymme Stefan Wettainen som också fotade både Veganska Klassiker och Vego i Världsklass, och formgiven av Pär Wickholm som formgav både Veganska Klassiker och Vegansk Husmanskost!

Boken kostar 239:- och kan som sagt förbeställas redan idag från Bokus.se! Boken släpps den 10:e mars och kommer då skickas ut signerad till alla er som förbeställt den så den kommer ner i brevlådan där omkring!

Tack för allt stöd ni gett mig genom åren. Det är tack vare er som den här boken är möjlig. Tillsammans gör vi det enkelt och jävligt gott att äta mer vegansk mat!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!