fbpx

Vegansk h*ns, ris och curry the Jävligt Gott way

DSC_2933
Hej världen!
Det har inte blivit så mycket bloggat den här veckan som ni kanske märkt. Så mycket för ambitionen att hålla uppe två blogginlägg i veckan sommaren igenom med #jävligtgodbbq =/ Fail från the start!
Haha, nåja. Då kan det bara gå uppåt härifrån. Veckans första inlägg vid 23.00 på söndag kväll måste ju rimligtvis vara ett all time low. (Framförallt eftersom att mitt dåliga samvete pga detta tvingade mig att skriva två inlägg till i samband med detta som jag kan publicera närsom nu i veckan.)
Å andra sidan är ju Jävligt Gott inte riktigt en blogg i ordets riktiga bemärkelse. Det är i alla fall inte riktigt så jag ser på det. I så fall skulle jag nog klassas som världen sämsta bloggare med oförtjänt många följare. Jag lyssnade på en intervju med Hugo Rosas där han sa att han tyckte att en rimlig inläggsfrekvens på en blogg var ÅTMINSTONE ett inlägg om dagen. Gärna två. ”Annars skulle ju läsare som kom in två dagar på raken inte tro att bloggen var aktiv och därför inte komma tillbaks”…
Tur för mig att Jävligt Gott snarare är en digital kokbok då. Det är i alla fall så jag ser lite på det. Det handlar först och främst om maten. För om det är inläggsfrekvens som krävs för att driva en blogg så har jag redan failat fett jävla hårt alltså. Jag tror att jag skrev tre inlägg under hela hösten 2015.
Jag kanske ska sluta kalla mig bloggare helt och hållet när jag tänker på det. Kokbokskille kanske. Inspiratör? Författare låter så jävla pretto. Och jag tror att man måste sälja lite fler böcker än vad jag gjort hittils. Men det ska vi väl försöka ändra på… ;D Wink, wink.
Men men. Nu till det där receptet då. Jag tänkte att det väl kan vara på sin plats med ett riktigt opretto recept för att spegla det hela. Det här var ett av mina absoluta favoritrecept när jag växte upp, fast med riktigt höns dårå. Pappa brukade köpa ett sånt därt stort och grått kokhöns och koka själv, och sen svänga ihop en enkel gul currysås på gul curry, smör, grädde och mjöl och det var det absolut bästa jag visste.
Nu förtiden måste jag säga att tanken på det där hönset får det att vrida sig lite i magen på mig. Men såsen är icke desto mindre fett god, och ofantligt klassisk. Och med Oumph! så får man faktiskt ett resultat som är riktigt likt det gamla orginalet. Bara så ofantligt mycket fräschare.
Receptet går att variera i oändlighet beroende på hur enkelt eller avancerat du vill ha det. Så jag kommer att ge er en tvåstegsversion här. Dels the basic som krävs för att få ihop såsen, och sen lite roliga tillägg som man kan använda sig av om man vill  vara äventyrlig och samtidigt göra en liten homage till gulcurryns indiska ursprung.
IMG_2995

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

En klassiker i vegansk tappning
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
15 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
15
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!