fbpx

Vegansk Italiensk Pumpapizza med Patchwork och Premiär för Gustav möter !

patchwork_pizza-0-00-53-03
Hej vänner!
Det här inlägget är skrivet i förväg, för större delen av torsdagen (dvs idag!) kommer jag att spendera på ett flygplan på väg till Los Angeles! Jepp – ni läste rätt! Jag har inte hunnit snacka så mycket om det ännu – annat än lite på instagram, men så är det. Jag, min sambo och bonusdottern ska dit en vecka över höstlovet för att besöka min svåger som jobbar där i några månader – och självklart för att äta en jävla massa gott vegokäk!
Framförallt har jag bespetsat mig på att äntligen lyckas få testa The Impossilble Burger! Den började serveras på Crossroads Kitchen i LA bara för några veckor sedan och BANNE MIG om jag inte ska lyckas käka den medan vi är där! Och livestreama det hela dessutom.
På tal om god mat så är det också ungefär vad mitt liv består av just nu. Och ett sådant tillfälle när mitt liv bestod lite extra mycket av det var förra veckan när jag hade förmånen att ha den fantastiskt trevliga Michaela Forni på besök i mitt kök, och fick chansen att laga veganpizza till henne.
Om ni läste mitt förrförra inlägg, så vet ni att jag var på Omnipollos Hatt där vegankocksmästaren Anders Ramsey serverade sjukligt goda veganpizzor för någon vecka sedan. Inspirerad av de pizzorna så uppfann jag den här kreationen som verkligen (inte för att vara den som är den) fick mig att verkligen tro på veganpizzans framtid som en del av mitt liv på riktigt.
img_0329
img_0328Kort sammanfattat så kan man säga så här. Skippa veganosten – den suger – och ersätt den istället med olika puréer, krämer och såser som ersätter fettet, saftigheten och sältan från osten. En veganost kommer aldrig att lyckas smaka lika bra som en vanlig ost, de är helt enkelt inte good enough och framförallt är konsistensen oftast jättekonstig. Mycket bättre därför att ersätta den med en riktigt god puré eller sås som ger exakt samma tillfredställelse som vanlig ost – men utan besvikelsen från att tro att man äter ost, men får munnen full med gegga.
Jag är också väldigt glad att kunna presentera ett nytt litet minikoncept som jag och gänget bakom Patchwork – Vinet till Vego har hittat på. Vi kallar det Gustav Möter och är en vidareutveckling av de tidigare små receptfilmer som jag har gjort tillsammans med Patchwork. I två avsnitt kommer jag att bjuda hem intressanta och smarta människor till mig och snacka vegomat, vin och annat smått och gott. I det här första avsnittet fick jag besök av den coola Michaela Forni som är livstilsbloggare och entreprenör. Vi pratade om italiensk mat, vegansk mat och ostallergi. Och mycket mer! Kolla själva!:)

Jag vill också verkligen passa på att slå ett slag för Patchworks fantastiska nya rödvin som kom för någon månad sedan. Det funkar helt fantastiskt bra till lite mustigare och fetare mat, är ett bra matvin överlag och framförallt – är ekologiskt, veganskt (inga fiskblåsor, gelatin eller andra läskigheter någonstans!), finns på box och är ganska billigt! Det ena tråkiga är att det just nu bara finns i beställningssortimentet – men det kan vi göra något åt tillsammans om tillräckligt många av oss faktiskt beställer och hämtar ut det nu under hösten! Läs mer om det här på deras hemsida vettja!
img_0320
img_0327
Och varför ska ni då göra det, kanske ni undrar? Jo dels för min skull, och dels för the sake of the vegovin! Altia som äger Patchwork har gjort en storsatsning på att verkligen se till att så många vin som möjligt som kommer framöver ska vara veganska, och är jättepeppade på det samarbete som vi har tillsammans. Om vi kan visa att vegovin faktiskt säljer så är helt enkelt chansen för att få mer av den varan väldigt mycket större!
Här är receptet på pizzan. Hoppas ni kommer att gilla den! (och – lite behind the scenes!)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Michaela Forni!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!