Hej!
Nu nalkas snart julen och det är fullt stå i att planera julbordet och handla alla klappar. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa dig att kunna släppa stressen och fokusera på det roliga! En av de viktigaste rätterna på julbordet är ju julskinkan, och om du som jag verkligen inte vill äta grisar så finns det ju så många roliga och enkla alternativ nu förtiden. Bra va?
Du kan ställa dig och göra en seitanskinka, men om du (som jag) inte riktigt tycker att julen är värd att stå i köket i flera dagar så kan det ibland vara skönt med ett liiiite snabbare och enklare alternativ. Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt!
Jag har testat många olika sorters griljerade grönsaker genom åren, men har fastnat för rotsellerin. Om du ungsbakar den långsamt blir den riktigt mustig och umamirik, men har inte den där framträdande kålsmaken som kålrot kan få. Helt enkelt lite mer senap och umami än senap och kål!
Här är mitt favoritrecept!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂