fbpx

Vegansk Katsu Curry, Japansk Curryschnitzel

I samarbete med Peas of Heaven

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Som ni kanske vet är jag ett stort fan av japansk matlagning. Jag använder också japanska tekniker och produkter som sojasås, miso, kombu och liknande i massor av olika rätter och sammanhang. Så jag tar alltid varje tillfälle jag kan för att se om jag kan lära mig något nytt om det japanska köket.

En grej som jag dock alltid tyckt varit lite lustig är idén om japansk curry. Curry känns ju verkligen inte japanskt, och det är det ju heller inte. Men precis som indisk mat har spridit sig till stora delar av den övriga världen har den också spridit sig till och inspirerat det japanska köket till viss del.

Katsu är en japansk schnitzel som vanligtvis görs på kyckling eller fläsk och som paneras med krispigt pankoströbröd. Den brukar ätas antingen med en ”tonkatsusås” som typ är en ketchupbaserad sås med soja och worchestersås, eller som i det här fallet som katsu curry. Det vill säga schnitzel med japansk currysås!

För att göra livet lätt för mig själv och för er så har jag i det här receptet använt Peas of Heavens nya färska schnitzel istället för att panera min egen. Det är en ny produkt som finns att köpa i den kylda vegohyllan och som har just rätt krispiga yta och storlek för att funka i en sån här rätt! De är snäppet större än vad vegoschnitzlar brukar vara, vilket jag gillar, och lättfriterade som här så blir de hur goda som helst! Det faktum att de är färska gör också att de går väldigt fort att tillaga. Stek i rikligt med olja på medelvärme tills de är krispiga på bägge sidor, och servera genast. Tar några minuter bara!

Vad är japansk curry då? Ja, i grund och botten en ganska enkel currysås verkar det som. Här valde jag att bara göra såsen, och inte ha i några grönsaker, vegokyckling eller liknande som de ofta har om den serveras som en rätt i sig, och den kryddas enkelt med vanlig gul curry och garam masala. Jag hittade lite olika recept på såsen, där den antingen var baserad på bara buljong eller på grädde, men jag improviserade lite och gjorde den på kokosmjölk istället. Helt enkelt för att jag älskar kokosmjölk. Det blev supergott!

Är ni ute efter en snabb och lite lyxig middag till familjen är detta absolut något ni borde testa!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Japansk Curryschnitzel
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!