Hej!
Hoppas allt är fint med er! Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern! Det känns riktigt kul! Jag hoppas verkligen att den här hösten kommer bli fylld av föreläsningar och utbildningar (vill ni boka mig så läs här om vad jag kan hjälpa er med och prata om/utbilda kring!), det är sjukt kul att komma ut och träffa folk och få prata om mat och laga mat med folk. 🙂
Det är typ bara en månad sedan Almedalen, men det känns redan som det var typ hundra år sedan.. Haha! Det har varit riktigt skönt med semester. Men, jag måste säga att jag blir sjukt nöjd när jag tittar på de här bilderna igen och på filmen nedan. Fan vad bra det blev! Nu kör vi igång den här hösten! (Även om det förhoppningsvis fortfarande är någon månad sommarväder kvar..!)
En stående kommentar jag fått höra i alla tider sedan jag blev vegetarian är ”höhö, slår vad om att du allt klämt en fyllekebab då och då”. Kebaben verkar vara sinnebilden av det som köttätare cravear och som står där sida vid sida om baconet på förstaplatsen bland saker som de inte verkar vilja eller kan ge upp.
Det kanske är därför jag har så fasligt många olika kebabrecept här på bloggen? Vem vet. Det jag dock vet är att det är sjukt enkelt att laga jävligt god vegansk kebab och att jag ALDRIG varken har saknat originalet eller klämt mig en fyllekebab av något annat slag än de veganska. Med Pulled VegMe blir kebaben läskigt lik ursprunget. Visst, de är lite bitigare än hyvlat kebabdjur, men i min bok så innebär det snarare att det känns lite mer kvalitativt och ännu ”köttigare”. Absolut bäst blir det om du låter VegMe bitarna marinera någon timme med alla kryddorna och sedan knapersteker snabbt på hög värme. Det innebär att du får en knaprig yta utan att göra vegoköttet torrt i mitten. Pulled Vegme har en fibrig och bitig konsistens som passar perfekt som till exempel högrevs, pulled pork eller slamsad grillad kycklingssubstitut. Dvs perfekt för en kebab i bröd!
Med det här receptet så kan du göra det som ett hundratals glada själar gjorde under Almedalsveckan och klämma din egna veganska kebabrulle. Garanterat djurfri, klimatvänlig och helt och hållet dundersmarrig!
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]
Vegansk kebab med bröd gjord på Pulled VegMe
DELA INLÄGGET
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer