fbpx

Vegansk kebab med bröd gjord på Pulled VegMe


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern! Det känns riktigt kul! Jag hoppas verkligen att den här hösten kommer bli fylld av föreläsningar och utbildningar (vill ni boka mig så läs här om vad jag kan hjälpa er med och prata om/utbilda kring!), det är sjukt kul att komma ut och träffa folk och få prata om mat och laga mat med folk. 🙂
Det är typ bara en månad sedan Almedalen, men det känns redan som det var typ hundra år sedan.. Haha! Det har varit riktigt skönt med semester. Men, jag måste säga att jag blir sjukt nöjd när jag tittar på de här bilderna igen och på filmen nedan. Fan vad bra det blev! Nu kör vi igång den här hösten! (Även om det förhoppningsvis fortfarande är någon månad sommarväder kvar..!)

En stående kommentar jag fått höra i alla tider sedan jag blev vegetarian är ”höhö, slår vad om att du allt klämt en fyllekebab då och då”. Kebaben verkar vara sinnebilden av det som köttätare cravear och som står där sida vid sida om baconet på förstaplatsen bland saker som de inte verkar vilja eller kan ge upp.
Det kanske är därför jag har så fasligt många olika kebabrecept här på bloggen? Vem vet. Det jag dock vet är att det är sjukt enkelt att laga jävligt god vegansk kebab och att jag ALDRIG varken har saknat originalet eller klämt mig en fyllekebab av något annat slag än de veganska. Med Pulled VegMe blir kebaben läskigt lik ursprunget. Visst, de är lite bitigare än hyvlat kebabdjur, men i min bok så innebär det snarare att det känns lite mer kvalitativt och ännu ”köttigare”. Absolut bäst blir det om du låter VegMe bitarna marinera någon timme med alla kryddorna och sedan knapersteker snabbt på hög värme. Det innebär att du får en knaprig yta utan att göra vegoköttet torrt i mitten. Pulled Vegme har en fibrig och bitig konsistens som passar perfekt som till exempel högrevs, pulled pork eller slamsad grillad kycklingssubstitut. Dvs perfekt för en kebab i bröd!
Med det här receptet så kan du göra det som ett hundratals glada själar gjorde under Almedalsveckan och klämma din egna veganska kebabrulle. Garanterat djurfri, klimatvänlig och helt och hållet dundersmarrig!
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Från Jävligt Gotts popup i Almedalen 2018
Relaterade taggar:Event, Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!