Hej!
Hoppas allt är fint med er! Här rullar det på för full rulle som vanligt 😉 Jag har som sagt ett helt gäng med spännande projekt på gång som jag hoppas snart få berätta mer om och som tar upp sjukt mycket av min tid för närvarande. Det är riktigt störigt att inte kunna berätta mer, men snart så!
Mitt vanliga arbete är dock förhoppningsvis inte för tråkigt dock! I tre veckor nu så har Anamma och jag teamat upp i en miniserie kring lättlagad, supersnabb och jävligt god vardagsmat som kan hjälpa er att äta lite hållbarare utan att behöva offra varken bekvämlighet eller smak. Först ut var min hemmagjorda no chicken burger och därefter kom mina veganska pigs in a blanket (eller upphottade hot dogs som vi också kan kalla dem ;)) och nu kommer det sista och tredje receptet – vegansk kebab på 5 minuter!
Det här är verkligen ett stört bra recept! :O Sorry om jag verkar sjukt självgod här, men jag är verkligen JÄTTENÖJD med det här! 😛 Det är ett superroligt sätt att använda Anammas formbara färs på och blir jättegott. Med samma teknik kan du dessutom göra både lövbiff och rullader, vilket ju inte är något minus.
Här så tar vi dock ”lövbiffen” och kryddar den med kebabkryddor och sen strimlar vi den så vi får oss ”kebabstrimlor” som har grymt tuggmotstånd och smakar finemang. Tillsammans med lite enkla grönsaker, en vitlökssås och så mycket srirachasås du önskar blir det en kick ass kebab i bröd. Men det går så klart lika bra att servera det med ris eller pommes frites om du vill det istället.
Kolla på videon här ovanför eller följ receptet här nedanför. Videon kan vara ganska behändig om du vill se exakt hur jag gör för att forma och steka kebaben, vilket kanske kan vara lite svårt att förklara i text annars.