fbpx

Vegansk koreansk bulgogi ssäm


Hej!
Hoppas allt är fint med er! Det var några dagar sedan senaste receptet, men här kommer ett nytt och smarrigt sådant, komplett med video och kändisgäst dessutom! 😀
Den här koreanska bulgogin har jag lagat i några olika former (oftast då med tofu) på olika ställen redan, bland annat i senaste numret av COOPs medlemstidning Mersmak där det prydde omslaget(!), och så har jag receptet med på mina matlagningskurser. Men det har inte lyckats ta sig hit till bloggen ännu, så jag tyckte att nu var det banne mig dags. Bulgogi är namnet på den här typen av (ursprungligen) biffrätt där slamsor av biff steks med soja, ingefära, vitlök och sesamolja och den äts ofta med ris, eller som här, med sallatsblad i en liten munsbit. Den här typen av ”sallatstacos” kallas för ssäm på koreanska!


Vi lagade receptet för några veckor sedan och det har legat i byrålådan och väntat på att jag skulle få tid till att klippa klart videon. Vilket typ aldrig verkade hända då det är så sjukt full rulle just nu inför sommaren med Almedalen och allt annat coolt vi har på gång. Att den till slut blev gjord hade dock betydligt mkt mer med att jag fick hjälp av en räddande ängel i form av Emil som till vardags är känd som killen bakom kameran och klippningen på Kitchen King Benjis fenomenalt roliga veganska youtubekanal!
Tack Emil! Du är en stjärna!
En annan rolig grej var att jag fick äran att bjuda den fantastiska och engagerande Elaine Eksvärd på dessa smarriga små koreanska salladstacos 🙂 Hon kom förbi studion för att snacka veganmat och världsherravälde och jag passade på att bjuda på lunch. Hon är vegan sedan några månader tillbaks och brinner enormt för det här med en bättre mat. Hoppas vi kommer kunna hitta på en del roliga grejer tillsammans framöver!
Nåväl, slutsnackat! Här är receptet, videon hittar ni här ovanför 🙂 Kram på er!Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Elaine Eksvärd!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!