*I samarbete med Vegonade*
Hej!
Jag hoppas allt är bra med er! Det här grytreceptet har jag faktiskt gjort en version av tidigare på bloggen, men då med quorn och med lite annan kryddning. Det var dock väldigt länge sedan och jag kände att det absolut var på sin plats med en uppdatering av det här supergoda receptet!
Till min hjälp för att få fram maximalt med smak ur grytan så använder jag en påse Vegonade Italy som smakar vitlök och rosmarin och som är fullproppad med umami, sälta, fett och kryddor som lyfter den här rätten och gör den sjukt mycket enklare och godare än vad du skulle kunna gjort annars. I alla fall utan betydligt mycket fler ingredienser! Vegonaden fungerar dessutom som en naturlig redning till såsen, så den så att såsen blir härligt krämig helt utan extra tillsatt stärkelse i form av mjöl eller majsstärkelse!
Cacciatore betyder jägargryta, och jag vet ärligt talat inte riktigt hur historien bakom det namnet ser ut, men jag vet att det är rackarns gott! Kombinationen av syrligt vin, oliver och kapris med aromatiskt citronskal, krossade tomater och persilja blir helt fantastiskt gott! Den här rätten går med fördel att göra ganska kaxig med en eller två chilis, vilket jag tycker förhöjer upplevelsen rejält. Jag gjorde min gryta med vegokött som håller väldigt bra för att långkoka, men det går lika bra att använda bönor, tofu eller tempeh om du inte gillar vegokött.
Spana in videon här nedanför om du vill se exakt hur jag gjort receptet!