*I samarbete med Oh Vegan och Vegan Seastar*
Hej!
Hoppas allt är fint med er! Idag är det skärtorsdagen och påsken ska precis börja. Jag vet att för många så kommer det kanske inte riktigt vara den påsken som ni planerat, det kommer det verkligen inte vara för mig, men det betyder inte att man måste ge upp på livet för den sakens skull. Även om det inte blir den stora påskfesten som ni trodde, så kan vi fortfarande äta gott och fira att våren är här!
För några dagar sedan gav jag er ett nytt recept på färsbiffar med vårprimörer som både funkar som en del av en buffé men också som en helt egen rätt i sig, och jag vill hålla i det temat i det här receptet. Jag tror kanske att det är fler därute som inte slår på lika stort med påskmiddagen i år som tidigare, och då passar kanske den här typen av rätt lite bättre. Där du får väldigt rediga påskvibbar, men samtidigt kan äta det som en vanlig middag i lite mindre skala.
Jag har som ni kanske vet inlett ett samarbete sedan någon månad tillbaks med Oh Poké restaurangerna, som använde Vegan Seastars fantastiskt lokal veganska lax och tonfisk på sina restauranger. Under sitt dotterbolag Oh Vegan så agerar de också importörer för Vegan Seastars produkter här i Sverige, och nu börjar laxen och tonfisken att dyka upp i ett par butiker här i Sverige för oss konsumenter att köpa! I samband med det så frågade de om jag ville göra lite reklam för just detta, att du faktiskt kan lägga vantarna på den här laxen själv nu!
Idag finns produkterna att köpa på:
- ICA Kvantum Kungsholmen (har alla våra produkterna, inklusive vegansk calamari och veganska räkor)
- ICA Kvantum Åkersberga (har bara Sashimi-produkterna)
- ICA Supermarket Kvarnen (har alla produkter)
Några fler butiker är på gång, och du kan be din butik att beställa direkt ifrån Oh Vegan! Det enda de behöver göra är att kontakta info@ohvegan.se och göra en beställning. Både restauranger och matbutiker kan ta in produkterna. De finns inte i matbutikernas centrala system än dock så länge, så man måste beställa direkt från Oh Vegan i dagsläget.
Jag har skrivit lite mer om den i ett tidigare blogginlägg här.
För rätten så ville jag göra en lite upphottad version av gravlax, och bestämde mig för att försöka göra en liten fusionversion mellan japansk sashimisallad och svensk gravlax. Tillbehören är klassiska, men sättet att servera laxen lite mer japanskt. Jag har gjort en lite annorlunda version av hovmästarsås som vi marinerar laxen i (den veganska laxen tar väldigt bra åt sig av smakerna från marinad!) och sedan serverar vi den på en bädd av ruccola, toppad med färska rädisor, picklad fänkål, krasse och rödbetsgroddar. Hur gott som helst! Till det färskpotatis och en smarrig senaps, dill och tångromssås.