fbpx

Vegansk mazarinkaka

Hej!

Idag har jag en riktigt kul grej för er! Ni som följer bloggen noga har kanske koll på den kladdkaka jag postade här för någon år sedan som den veganska bakdrottningen Karolina Tegelaar tog fram. Så klart med hennes godkännande.

Ni har tyckt så otroligt mycket om det receptet så jag pratade med henne och kollade om hon inte var sugen på att låta mig reposta några av hennes tidigare recept här på bloggen så de kommer alla er till godo. Hon har släppt ett helt gäng med bakböcker på eget förlag och har en riktigt bra hemsida och facebooksida under namnet Kakboken utan ägg och mjölk, men då hennes blogg inte är riktigt lika sökmotoroptimerad som min så är det inte säkert att recepten dyker upp när folk söker efter dem. Vilket verkligen är synd och skam – för de äger och fler människor borde inse hur lätt det är att baka växtbaserat också! Jag personligen är inte så road av att baka, så jag tänkte att det enklaste och bästa sättet att få in mer bakrecept här var att bjuda in någon annan att göra dem. Så voila! 😀

Jag låter henne själv presentera kakan.

Vegansk Mazarinkaka med glasyr

Karolina och hennes vispade aquafaba!

Aquafaba (kikärtsspad) går att använda i ett stort antal recept men det finns många olika sätt att vispa aquafaba, precis som med ägg, och olika sorters vispteknik ger väldigt olika möjligheter i bakning. Den här kakan är gjord med pösigt vispad aquafaba, en av flera olika metoder jag (Karolina) utvecklat för att kunna binda in mer luft och fett i mjuka kakor och jag återkommer sökert till flera olika metoder senare.

På www.kakboken.se delar jag även en enkel poster över olika tekniker som kan användas i vegansk bakning med aquafaba om du vill ha lite information redan nu. 

Jag älskar glasyren på den här kakan även om den är enkel, vill du skippa glasyren kan du strö lite flagad mandel över kakan innan den gräddas. Vill du baka utan mandelmjöl och bittermandel ökar du mängden vetemjöl med ½ deciliter och utesluter mandelmjöl och bittermandlar. Kakan passar perfekt att grädda i en rund aluminiumform man köper i flerpack.

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med glasyr, recept från Karolina Tegelaar
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!