fbpx

Vegansk Osso Buco

ÄLSKAR mörka, mustiga och smakrika veganska fonder

Hej!

Hoppas allt är fint med er!

När Knorr hörde av sig och berättade om att de var på gång att släppa två stycken nya växtbaserade fonder, ”Fresh Vegetable Vegan Fond” och ”Rich Vegetable Vegan Fond” och undrade om jag ville testa att göra några recept med den sistnämnda så blev jag väldans till mig. Som ni vet från många tidigare inlägg så ÄLSKAR jag nämligen mörka, mustiga och smakrika växtbaserade fonder och har varit väldigt frustrerad över det skrala utbudet i matbutikerna.

För att laga riktigt god växtbaserad mat så måste man smaksätta rätt, och då krävs det bra smaksättare om man inte ska behöva göra matlagandet otroligt krånglig för sig själv. Det tar tid att koka sina egna buljonger och ganska få gör det överlag. Som vegetarian eller vegan har jag därför tidigare varit hänvisad till att använda de där bleka selleribuljongkuberna som funnits i matbutikerna. Att utbudet av mer avancerade och smakrika växtbaserade fonder och buljonger nu växer är helt fantastiskt – och är jag säker på – ett direkt resultat av att vi efterfrågat dem!

Så varför är en god och mustig vegofond så viktig då? Jo för att allt handlar om smak. Ska vi få fler människor att äta bättre så är det inte åsikterna som är det stora problemet. Folk VILL äta hållbart, men många upplever det för svårt och för tråkigt.

Och det här problemet är en av de saker som Knorr som varumärke nu vill lösa med sitt nya varumärkesfokus. Deras uttalade mål är att uppmana och underlätta bättre sätt att laga och konsumera mat på – för en mer hållbar framtid.

Och då anser jag att ett av de absolut enklaste och viktigaste sätten att lösa det på genom smarta genvägar som enkelt gör växtbaserad mat godare. Och knorrs nya fonder gör verkligen det. Med någon matsked av deras nya växtbaserade fonder så får du direkt mer djup i smakerna på dina grytor, biffar och såser. Vilket innebär att det blir godare, och därmed också mer lättillgängligt!

Värt att nämna är även att smakerna som Knorr har släppt är tänka att vara så bredasom möjligt. ”Fresh Vegetable” passar perfekt i mer lätta rätter såsom quinoasallader och fräscha såser. ”Rich Vegetable” är tänkt att fungera som en vegansk köttbuljong, det vill säga att ge djup och kropp i dina rätter.

Vad kan jag säga om Osso Buco då? Tja, jag har faktiskt aldrig själv ätit det (som med så många andra rätter här på bloggen då jag ju blev vegetarian när jag var 19 och fortfarande bodde i Borlänge där ingen typ visste vad Osso Buco var). Men jag har sett det lagas av kockar på TV, och det ser stört gott ut (om man då räknar bort kalvläggen med hela benbitar som det brukar vara :P). Kortfattat är det en italiensk köttgryta med vitt vin, tomat, timjan, vitlök och apelsin (samt lite chili i min version) som får koka i flera timmar och sedan serveras med pasta och gremolata. Hur kan det inte bli gott liksom? Det säger ju sig självt.

Här är receptet! Glöm inte bort att smaka av och krydda upp rejält, och låt det ta tid. Det här är en söndagsgryta. Inget man slänger ihop en vardagskväll.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

italiensk gryta med apelsin, vitt vin och pistou
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!