fbpx

Vegansk Oxfilé- och Bearnaisesåspizza

på Restaurang Rost!

I samarbete med Oumph

Hej! Hörrni! Det här är väldigt kul! I två recept här nu framöver så har jag teamat upp med inga mindre än Oumph för att ge er riktigt jävla god vegansk mat!

Och inte nog med det – vi har dessutom gjort gemensam sak med ascoola Restaurang Rost vid Zinkensdam i Stockholm där dessa två rätter kommer serveras hela sommaren! Denna pizza kommer vara stående på menyn under hela sommaren, och carnita tacosen som kommer nästa vecka kommer finnas tillgänglig lite då och då.

För att fira detta kommer vi börja sommaren med en riktig fest på Rost nu på fredag, den 18:e juni och ni är inbjudna! Så klart är detta inom mån av utrymme, det är trots allt fortfarande Corona. Men det ser ut som att vädret kommer vara fint och vi kör drop in i mån av utrymme mellan 16.00 när Rost öppnar och fram till 22.00 som vanligt! Det kommer säljas pizza, carnitas, Rost övriga utbud och de har så klart fulla rättigheter. Hoppas ni vill komma och fira in sommaren med oss!

Oumph är ju som ni säkert vet ett av mina favoritmärken, och inte minst har deras produkter varit en huvudpelare i min matlagning i många år. Det var med stor glädje jag därför fick reda på att de nyss köpts upp av det internationella växtbaserade jätteföretaget Live Kindly Collective som har som ambition att bli ett av världens största internationella växtbaserade företag. De började med att köpa upp siten och mediaplattformen livekindly.com för några år sedan och har nu köpt upp bland annat Oumph, Fry’s, och Like Meat här i Europa! Med deras hjälp kommer Oumph nu att bli ett riktigt internationellt märke, en resa jag ser väldigt mycket fram emot att följa!

För att berätta om detta, och för att visa upp vad Oumph står för så kom en av Oumphs grundare – Anders ”Ankan” Lindén förbi Rost och så lagade vi en riktig jävla god pizza med oumph-oxfilé och hemmagjord vegansk bearnaissås! Spana in receptet nedan eller videon här ovanför för att se hur du kan göra din egen!

På Rost kör de med färdigbakade pizzabottnar, så du kan med fördel göra det du också, eller så kan du följa mitt enkla recept här!

För att göra bean riktigt god så behöver du också köpa hem lite svart salt som smakar svavel och ger den där karaktäristiska äggsmaken. Det kan du enkelt beställa online här!

OBS – I videon så har jag i två sorters soja, det blev lite för mycket, så jag uteslöt det ur receptet!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!