fbpx

Vegansk paella och ett riktigt bra hållbart investeringstips!


*I samarbete med Paradiset*
Hej!
Hoppas allt är fint med er! Idag vill jag snacka lite allvar om det här med att tillsammans ta ansvar för var vi äter och hur det påverkar vår hälsa och vår planet. Och om att det faktiskt kan vara enklare än vi tror!

Maten vi äter står för 1/4 av vår klimatpåverkan, styr vår hälsa och påverkar den värld den produceras i enormt. Men det är samtidigt inte enkelt som konsument att varken välja eller äta rätt. Samtidigt vill vi helst också äta mat vi vet är god och bekant. Det är väldigt mycket därför jag försöker laga så mycket jävligt god veganmat som möjligt, och prata om det med så många som möjligt. För att det är långt mycket enklare att göra maten som människor redan älskar bättre, snarare än att försöka förändra folk och få dem att gilla något de inte gör.
Men det jag gör via Jävligt Gott räcker verkligen inte. De flesta söker inte sin matinspiration på instagram utan snarare i mötet med sina vänner och familj – där kan du göra stor skillnad – och matbutiken där de handlar varje dag.
Därför är medvetna och ansvarstagande matbutiker som tar ställning för bra mat otroligt viktiga. Paradiset är en matbutikskedja som bygger på just den idén; att hjälpa människor och göra det enkelt att välja och äta bra och hälsosam mat.
Nu expanderar Paradiset ut i Sverige genom att ta in kapital för att kunna starta fler butiker och expandera sin e-matshandel för att kunna nå ut i landet, vilket jag tycker är fantastiskt, så detta inte bara blir en hjälp som Stockholmare kan få.
Det som är extra coolt är att Paradiset dessutom bygger sin verksamhet med sina kunder som delägare på riktigt, inte bara genom ett medlemskort. Just nu kan du bli en av Paradisets delägare och både få 20 % rabatt* på alla köp hos dem under ett år (*10% online), investera i en hållbarare framtid men också vara med och påverka deras utbud.
[button link=”https://www.paradiset.com/nyemission”]Du kan registrera dig som en delägare här![/button]

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med fänkål och tofu
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
7 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!