*I samarbete med Peas of heaven*
Hej!
Jag hoppas att allt är bra med er! Idag har jag ett riktigt roligt recept! Det här är ett av mina personliga favoriter och jag har faktiskt med det i bägge mina kokböcker, Vegansk Husmanskost och Vego i Världsklass, men det är än så länge opublicerat här på bloggen. Men då det är så rackarns bra så kände jag att vi måste ändra på den saken.
Och varför då inte göra det om inte i samarbete med grymma Peas of Heaven? De kommer nämligen ut med ett nytt växtbaserat bacon, eller peacon som de kallar det här i dagarna och de bad mig hitta på ett riktigt klassiskt recept som kan visa hur man på bästa sätt använder produkten. Vilket jag så klart gärna gör!
Peaconet påminner en del om Astrid och Apornas fejkonskivor som fanns förut och är gjorda av ärtprotein som skurits i tunna skivor i två olika färger. Ostekta är skivorna ganska spröda, men när de steks blir de knapriga och fasta och smaken är riktigt bra med tydlig rökighet. De funkar finemang att steka antingen som hela skivor, eller som jag gör i det här receptet, tärnade i bitar. Ett tips är att steka i rikligt med olja, då de ju är långt ifrån lika feta som vanligt bacon, och det hjälper till att göra dem extra knapriga.
Tricket med själva pastan är dock lika mycket baconet som det är den hemmagjorda veganska parmesanen som har blivit min nya kärlek i livet och som gör den här typen av italienska pastarätter väldigt mycket roligare! Jag har skrivit om det tidigare i mitt recept på Cacio e pepe och Pasta All’Amatriciana, men det kan verklgien inte hyllas nog. Det är tricket till den ultimata krämiga och ostlika vegopastan!
Nog snackat. Här har ni receptet!